Специалистите по здравни грижи в системата на общинското здравеопазване във

...
Специалистите по здравни грижи в системата на общинското здравеопазване във
Коментари Харесай

Специалистите по здравни грижи във Варна са с най-високо заплащане сред общинските медицински сестри в страната

Специалистите по здравни грижи в системата на общинското опазване на здравето във Варна са с най-високото възнаграждение спрямо останалите общински медицински сестри в страната . За това благодариха през днешния ден на среща в Община Варна представителите на три районни съсловни организации на експертите по здравни грижи. Ще продължим наклонността по увеличение размера на трудовото заплащане в бранша , увери кметът Коцев. Той поздрави представителите на Регионалната гилдия на Българската асоциация на експертите по здрави грижи във връзка професионалния им празник – Световен ден на медицинските сестри.

На срещата бяха разисквани провокациите пред заетите в бранша , вероятните решения и използването на положителни практики.

Основна тематика на срещата бяха опциите за възобновяване на патронажната грижа измежду профилираните услуги, предоставяни от медицински сестри и акушери. Съсловието се сплоти към концепцията да бъде открит общински съвещателен кабинет в поддръжка на кърменето , където да бъдат даване гратис препоръки и прегледи от акушери. Целта е да се насърчи кърменето измежду младите майки, което съгласно съсловието е скъпа инвестиция в здравето на децата.

Тези въпроси ще бъдат сложени и по време на Кръгла маса , планувана за 22 юни във Варна. За присъединяване в нея ще бъдат поканени локалните институции, представители на Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, Националния център по публично здраве и разбори, лекари, адвокати, районни сдружения, предоставящи профилирани обществени и здравни услуги със специфичното присъединяване на представители на УНИЦЕФ – България.

Важна информация за приема в детски градини и предучилищни групи в учебните заведения във Варна

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР