Утре на Надзорен съвет на Националния осигурителен институт представителите на

...
Утре на Надзорен съвет на Националния осигурителен институт представителите на
Коментари Харесай

Социалният министър Ивайло Иванов: Сумата за увеличението на пенсиите е обезпечена

Утре на Надзорен съвет на Националния застрахователен институт представителите на изпълнителната власт ще поддържат предлагането, което ще направи служебният обществен министър за 11% нарастване на пенсиите.

Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет. Той акцентира, че хората, които имат право на пенсии, ще получат нарастване с 11%, а не както е по правилото по член 100 от Кодекса за обществено обезпечаване.

" Трябва да призная, че пред нас в никакъв случай не е стоял въпросът да се колебаем какво да вършим. Не знам от кое място излязоха всички тези спекулации ", добави служебният министър председател.

„ Сумата за пенсиите е обезпечена. Тя е приета от Народното събрание. Няма причина да не бъде утвърдено нарастването на пенсиите с 11 % ". Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов.

Той разясни, че през 2021 година след изчислението по Швейцарското предписание, съгласно което скокът на пенсиите би трябвало да е с 4,8 на 100, " по предложение на тогавашния обществен министър, защото в Бюджета беше заложено нарастване с 5 % - покачването на пенсиите беше с 5 на 100 ". " Това не е казус. Надзорният съвет е този, който дефинира % и размера. Правено е и преди ", акцентира общественият министър. 
https://www.facebook.com/Government.of.Bulgaria/videos/816173893733191
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР