Съдебният процес срещу Сам Банкман-Фрийд, бившия главен изпълнителен директор на

...
Съдебният процес срещу Сам Банкман-Фрийд, бившия главен изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Делото срещу FTX и основателя на борсата Сам Банкман-Фрийд наближава своя край

Съдебният развой против Сам Банкман-Фрийд, някогашния основен изпълнителен шеф на FTX, е към своя край.

Банкман-Фрйид, който е упрекнат в седем измами, направи финален опит да повлияе на журито с поредност от изказвания и уклончиви отговори.

Процесът продължи през целия октомври и се чака да продължи и през ноември. Присъдата по делото на Банкман-Фрийд остава несигурна, макар че близкото му обграждане, в това число някогашният основен изпълнителен шеф на FTX Digital Markets Райън Саламе, съоснователят Гари Уанг, някогашният началник на инженерния отдел Нишад Синг и някогашният основен изпълнителен шеф на Alameda Каролин Елисън, се признаха за отговорни.

По време на показанията си Уанг, Елисън и Синг се изрекоха неподходящо за Банкман-Фрийд, техен някогашен другар, началник, а в тази ситуация на Елисън – и някогашен сантиментален сътрудник.

Сривът на FTX означи значим миг за крипто промишлеността. През близо 12-те месеца, откогато стартира процедурата по неплатежоспособност и топ мениджърите признаха виновността си, ориста на Банкман-Фрийд остана централен въпрос.

Окончателната присъда се чака през идната седмица, което съответствува почти с годишнината от рухването на FTX. С наближаването на финала напрежението продължава, засенчено от последствията. Медиите, както в крипто сферата, по този начин и отвън нея, препълниха постройката на съда в ранните часове, с цел да си обезпечат места и да отразят процеса.

Влиятелните лица, които участваха на това, което беше наречено “процесът на века ”, също бяха подложени на надзор, както заяви New York Times. Маршалите на Съединени американски щати, които следяха за реда както в правосъдната зала, по този начин и в прилежащите претъпкани зони, показаха неодобрение от публикация в “ “, която разкрива нарушавания на разпоредбите от страна на участниците.

Съществува възможност за спомагателни процедури в правосъдната зала след произнасянето на присъдата. Ако Банкман-Фрийд бъде приет за отговорен, ще последва чуване за изговаряне на присъда. Въпреки това приключването на процеса значи завършек на една дълго чакана глава, без значение от резултата.

Последната глава от тази история обаче няма да завърши, до момента в който FTX не излезе от банкрут. Делото в Делауеър продължава, като новият основен изпълнителен шеф на FTX, Джон Джей Рей, се бори с това, което той разказва като “ “, която е виждал, в опит да върне средствата на кредиторите на FTX.

Докладите сочат, че FTX обмисля ново начало, което евентуално може да означи възобновление, сходно на феникс. Всички някогашни ръководители на компанията обаче са се отдръпнали от нея.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР