Съчетава елегантен дизайн и изключителна функционалностXC40 ще дебютира за за

...
Съчетава елегантен дизайн и изключителна функционалностXC40 ще дебютира за за
Коментари Харесай

Volvo XC40 предвещава ново електрическо бъдеще

Съчетава грациозен дизайн и изключителна функционалност

XC40 ще дебютира за за първи път пред аудитория на 16 октомври (снимка: Volvo Cars)

Първият напълно електромобил на Volvo Cars – компактният SUV Volvo XC40 e олицетворение на елегантния скандинавски дизайн и изключителна функционалност, които отличават новото потомство Volvo коли .

„ Същността на скандинавския дизайн се базира на образна изясненост и схематичност. Volvo XC40 е превъзходен образец за това ”, съобщи Робин Пейдж, управител на дизайнерския отдел във Volvo Cars.

„ Без потребност от ауспухови тръби и огромна решетка за изстудяване, ние създадохме още по-изчистен и съвременно изглеждащ автомобил както начело, по този начин и откъм гърба ”, добави той.

Новият образ на Volvo XC40 се дължи на обстоятелството, че електрическият автомобил се нуждае от по-малък въздушен поток за изстудяване. Уникалната предна решетка в цвета на каросерията основава подчертана еднаквост. В нея са вградени датчиците на новата платформа Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS).

Осем екстериорни цвята, в това число новият зелен металик Sage Green, разрешават на водачите да персонализират своя електрически XC40, до момента в който черният покрив се предлага като стандарт. В допълнение, към този момент са налични и 19- или 20-инчови опционални джанти.

Уникалната предна решетка в цвета на каросерията основава подчертана еднаквост на XC40 (снимка: Volvo Cars)

Вътре, особено основаният за електрически коли нов интерфейс обезпечава на лидера настояща информация за автомобила, като да вземем за пример информация за положението на батерията. Дизайнерският интериорен пакет включва нови спортни елементи, както и подово покритие, направено от рециклирани материали.

При компактната модулна архитектура (CMA) на Volvo, която е направена особено за електрически коли, акумулаторната батерия е интегрирана в пода на автомобила, без да въздейства на интериорното пространство. Това дава огромно преимущество на електрическия XC40 – изобилието от функционално пространство за предпазване в купето и багажното поделение остават непокътнати.

Новият метод в интериорния дизайн обезпечава на притежателите на Volvo XC40 още повече практично пространство за предпазване във вратите и под седалките, сгъваема кука за пазарски чанти и преносим панер за боклуци в централната подпора.

XC40 разполага и със особено поделение за багаж, ситуирано под предния похлупак, което обезпечава към 30 литра в допълнение пространство.

През идващите седмици компанията ще разкрие повече детайлности за изцяло електрическия XC40, преди моделът да бъде показан за първи път пред аудитория на 16 октомври.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР