Събота сутринта. В студиото на бТВ при Жени Марчева е

...
Събота сутринта. В студиото на бТВ при Жени Марчева е
Коментари Харесай

Зайчето Жени и питон-щурмбанфюрер Сачева си лафят по бТВ

Събота сутринта. В студиото на бТВ при Жени Марчева е министър Деница Сачева. Над 20 минути Марчева подава комфортни въпроси на Сачева, която залива екрана с пропагандни клишета. Провокаторите на митинга на 2 септември били проведени от избягали от правораздаването хора, от „ отровното трио “ и от президента Радев.
Хора на Радев се облекли с бели фланелки и влезнали в новия парламент – остарелия партиен дом на Българска комунистическа партия.

Марчева гледа мъдро. Гледката прилича сюжет хипнотизирано зайче пред гладен питон.

В публицистиката даже формите на слугинаж се нуждаят от най-малко милиметър достолепие.

А към Сачева има доста въпроси, като да вземем за пример:

- Г-жо щурмбанфюрер, какво вършат в чекмеджето на нощното шкафче на премиера милион евро, златни кюлчета и револвер? (Досега Бойко Борисов не е отрекъл достоверността на фотосите, нито е изискал експертиза.)

- Побоят над мирни жители, на родители пред децата им, на дами и възрастни хора, на непознати дипломати и публицисти нов тип обществена услуга на Министерство на вътрешните работи ли е?

- Като самоотбрана на тежко въоръжени униформени от беззащитни протестиращи ли възприемате баталните подиуми от нощта на 2 против 3 септември?

- Гордеете ли се, че Народното събрание в парламентарна република се управлява от „ елементарна кърджалийска п…а “?

- Гордеете ли се, че при ръководството на ГЕРБ България е най-корумпираната страна в Европейски Съюз?

- Успех на трите държавни управления на ГЕРБ ли е последното място на България по приходи и стандарт на живот? А първото място по смъртност, заболеваемост и неначетеност?

- За три години и половина министър-председателят е влизал 4 (четири) пъти в Народното събрание. Това доста ли е?

- Какво значи за Вас изразът „ …и съм ги наебал с 200 едни чужденци, министър председатели “ от запис, който американски специалисти откриха, че е с гласа на премиера и е достоверен?

- Как триумфите, с които непрестанно се хвалите, докараха 2,3 млн души в страната да изпаднат в риск от беднотия?

- Твърдите, че някой извън, а президентът от вътрешната страна организират/финансират митингите. Имате ли най-малко едно доказателство за това?

Има и други въпроси за задаване, само че най-малко с тези да бе пробвала Жени Марчева.

Зорница Сачева се усеща удобно в бТВ и другите медии, където са обезпечени нейни участия. Тя повтаря тези, които чуваме по едно и също време от премиера, когато проговори от джипа или във Facebook, от депутата Тома Биков, шефката на парламентарната група Даниела Дариткова, Цвета Караянчева и други Което поражда подозрения, че по отношението на пропагандата, в ГЕРБ съществено взаимстват от хитлеровия опит. Тезите се спускат от важда и неговия щаб, подемат се от антуража, а лоялни на властта публицисти спомагат за реализацията.

Още през 1924 година в в своя програмен труд „ Моята битка “ Хитлер написа: „ Същността на пропагандата се състои в това, тя да доближава да огромна част от националните маси. Да научават хората за нашите триумфи, да ги убедим, че вършим всичко за тяхно положително “.

Основни посоки на нацистката агитация били: стабилността на държавата; обществените грижи за населението; подемът в икономиката; единството на немския народ и култа към лидера.

Сачева пред Марчева и камерите показва точно този жанр. Дали е волно или не - всеки знае отговора.

Борис Петков

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР