С всеки изминал ден мечтата на редовия турист за пътешествие

...
С всеки изминал ден мечтата на редовия турист за пътешествие
Коментари Харесай

Русия пуска космически яхти за туристи

С всеки минал ден фантазията на редовия екскурзиант за странствуване в космоса стартира да придобива все по-реални измерения. Не е надалеч времето, когато извънорбиталните полети ще се трансфорат в постоянни линии. Поредната крачка към тази към момента научно-фантастична вероятност подхващат съветските конструктори, които към този момент създават галактически яхти за туристи.

Разработката на суборбиталния безпилотен галактически транспортен съд „ Космическа яхта Селена “ стартира преди няколко години, като конструкторите дават обещание той да излетява като елементарен аероплан. В момента се работи върху установяване на оптималното време за полет и на удобната траектория на политане. Предвижда се в яхтите да има водачи, които обаче няма да ги ръководят, а единствено ще наблюдават за редовността на уредите и ще се намесват при форсмажорни условия.

Междувременно стана ясно, че Русия възнамерява да изстреля към Луната галактически транспортен съд за превозване на товари, тежък луноход за рандеман на потребни изкопаеми и модули за лунната база. Очаква се това да ес случи в интервала 2031-2035 година Предвижда се станцията „ Луна-30 “ да достави на повърхността на спътника на Земята галактически транспортен съд, чиято съществена задача ще бъде да поддържа пилотираните месии. На по-късен стадий станцията „ Луна-31 “ ще достави тежък луноход с тегло до пет тона, оборудван с нужните средства за разработка на лунните запаси. Станцията „ Луна-32 “ пък ще достави на естествения сателит на Земята модули с тегло до шест тона за построяването на лунен полигон, а изстрелването на орбиталния уред „ Луна-33 “ ще обезпечи връзката и навигацията.

По-рано бе обявено, че през 2023 година орбитален уред „ Луна-26 “ и през 2024 година - станцията „ Луна-27 “. " Луна-25 " ще търси воден лед на южния полюс на спътника и ще тества технологията за меко кацане на Луната. Орбиталният уред „ Луна-26 “ ще извърши картографиране и отдалечено изследване на повърхността на спътника. " Луна-27 " ще вземе за проучване проби от почвата на южния полюс на спътника. Това ще бъде първата съветска лунна задача след 40-годишно спиране. Последната руска станция бе изстреляна към спътника на Земята през 1976 година и се наричаше " Луна-24 ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР