С внесен в съда обвинителен акт Окръжна прокуратура – Враца

...
С внесен в съда обвинителен акт Окръжна прокуратура – Враца
Коментари Харесай

Предадоха на съд служителката на Йетел, блъснала и убила Станимир Точев в Бяла Слатина

С импортиран в съда обвинителен акт Окръжна прокуратура – Враца повдигна обвиняване на Г.Г., привлечена към наказателна отговорност за осъществено от нея закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в ", вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Обвиняемата Г.Г. е дееспособен водач. Към декември 2021 година, с оглед служебните си задължения, тя всеки ден пътувала от гр. Враца до Бяла Слатина и назад.
Около 17.30 ч. на 07.12.2021 година Г.Г. карала лек автомобил в Бяла Слатина. Времето било неприятно, пътното платно било мокро. Имало и насрещно движещи се коли, заради което дамата управлявала колата с включени къси светлини.
В региона на изхода от града обвинената видяла пред автомобила си, в платното за придвижване пред себе си, фигура на човек. Тя се пробвала да го заобиколи, само че заради насрещно движещи се коли на съумяла. Последвал удар с пешеходеца, за което Г.Г. незабавно уведомила на телефон 112.



Смъртта на потърпевшия била доказана от пристигналия на място медицински екип. Установена била неговата идентичност – 58-годишният С.Т.



Според заключението на направената на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза, вследствие на ПТП мъжът е получил тежка съчетана контузия, довела до положение несъвместимо с живота.
От осъществената автотехническа експертиза е видно, че обвинената Г.Г. се е движела със скорост от 77 км/ч, която не е била съобразена с съответните условия за придвижване отвън обитаемо място - тъмната част на денонощието при дъждовно време, мощен вятър и понижена видимост. По този метод тя се е сложила в неспособност да предотврати настъпването на ПТП.
Налице е и непозволено държание на потърпевшия пешеходец, който погрешно се движел по платното за придвижване.
Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР