В момента е в ход голяма операция по издирване на

...
В момента е в ход голяма операция по издирване на
Коментари Харесай

Въоръжени атакуваха затворнически бус и убиха надзиратели във Франция

В момента е в ход огромна интервенция по търсене на нападателите и избягалия пандизчия. Министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети сподели, че двама от ранените чиновници са в изключително сериозно положение.

Затворникът е бил транспортиран сред градовете Руан и Еврьо в Нормандия, когато избухнала престрелка. Атаката е осъществена към 09:00 ч. (10:00 ч. българско време) на пункт за заплащане на пътни такси в Инкарвил в северния френски департамент Йор в Нормандия.


" Използваме всички средства, с цел да открием тези нарушители. По мое предписание са мобилизирани няколкостотин служители на реда и жандармеристи ", написа министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен в платформата " Екс ".

На фотоси в обществените мрежи се виждат минимум двама мъже с маски и автоматизирани оръжия покрай пламнал джип . Изглежда, че автомобилът с двойно предаване се е врязал в предната част на затворническия микробус.

Според френски медии избягалият пандизчия е 30-годишният Мохамед Амра. Полицейски източник заяви, че мъжът е обвинен в обезпечение на ликвидиране в Марсилия и има връзка с авторитетна улична тайфа в южния френски град.

Престъпленията, свързани с опиати, се усилват в цяла Европа. Марсилия се е трансформирала в център на насилието сред улични банди във Франция, като изключително жестока е войната сред клановете, занимаващи се с наркотрафик, отбелязва Ройтерс.

Президентът Еманюел Макрон дефинира случилото се като потрес за всички и увери, че се работи за разкриването на нападателите.

" Атаката от тази заран, която лиши живота на двама чиновници на пандизите, е потрес за всички нас. Целият народ застава до техните фамилии и сътрудниците им. Впрегнали сме всички старания, с цел да открием причинителите на това закононарушение, тъй че да има правдивост в името на френския народ ", написа Макрон в " Екс ".

Паметта на починалите беше почетена с едноминутно безмълвие и от френския парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР