С цел превенция на наводненията са планирани 15 мерки в

...
С цел превенция на наводненията са планирани 15 мерки в
Коментари Харесай

Пернишка област с мерки за намаляване риска от наводнения

С цел предварителна защита на наводненията са планувани 15 ограничения в община Перник и 25 в община Земен. Данните бяха обявени на съвещание на Областния съвет за понижаване на риска от бедствия.

Два региона в Пернишка област са евентуално застрашени от наводнения, сподели Елена Аргирова - чиновник на Басейнова дирекция. Като междинен се прави оценка рискът в община Земен, където минават реките Струма и Треклянска.

С висок научен риск са Перник, Батановци, селата Студена и Драгичево, уточни още Аргирова. По думите й при 20-годишна вълна в община Перник биха били залети 405 дка жилищна и 350 дка транспортна инфраструктура.

Областният шеф Ирена Соколова, шефът на Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", кметовете на общини, ръководители на териториални звена, представители на доброволни формирования, юридически лица и други през днешния ден разискаха ограничения за понижаване на риска от бедствия.

На съвещанието бе обявено също, че рискът от пораждане на горски пожари в региона е оценен като междинен и 70 % от заложените противопожарни мероприятия са изпълнени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР