УЕФА заплаши ЦСКА-София с изхвърляне от европейските клубни турнири. Българският

...
УЕФА заплаши ЦСКА-София с изхвърляне от европейските клубни турнири. Българският
Коментари Харесай

УЕФА заплаши ЦСКА-София с изхвърляне от Европа

УЕФА заплаши ЦСКА-София с изхвърляне от европейските клубни шампионати. Българският клуб е измежду общо 13 в Европа, които имат просрочени отговорности към други футболни клубове, чиновници и/или социални/данъчни управляващи.

Заради тези отговорности и е застрашен с изхвърляне от евротурнирите за идващите три сезона. Клубът е подложен под наблюдаване, като сега е в изпитателен период. Наказанието ще бъде приложено в случай че клубът не извърши условията за кредитоспособност през идващите три сезона – 2024/25, 2025/26 и 2026/27. Това е и най-дългото висящо наказване – поради рецидиви.

От УЕФА оповестяват, че „ органът за финансов надзор на клубовете (CFCB) завърши оценката си на условията за „ без просрочени отговорности “, както е несъмнено в Правилата за лицензиране на клубове и финансова резистентност “.

Освен ЦСКА-София са санкционирани още клубове като Порто, Галатасарай, Бетис и Партизан. Най-голяма е санкцията на, която е в размер на 1.5 милиона евро. Веднага по-късно е тази на ЦСКА-София. Другите санкционирани са Адана Демирспор, Ауда, Брага, Динамо Тбилиси, Ордабаси, Рига, беларуският Шахтьор и Витория Гимараиш. Адана и Шахтьор са обжалвали наказванията си.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР