СподелиКолкото и мощна да се опитва да изглежда Русия, виждаме

...
СподелиКолкото и мощна да се опитва да изглежда Русия, виждаме
Коментари Харесай

Доц. Искрен Иванов само за ДЕБАТИ: Колкото и мощна да опитва да изглежда Русия, реалният играч е Китай

Сподели
Колкото и мощна да се пробва да наподобява Русия, виждаме в действителност, че действителният състезател зад кулисите е Китай.

Това сподели в изявление за ДЕБАТИ.БГ специалистът по интернационалните връзки и сигурност доцент Искрен Иванов.

В коментар във връзка с срещата на съветския президент Владимир Путин с китайския му сътрудник Си Дзинпин – първата след встъпването на Путин в следващия му президентски мандат, доцент Иванов сподели, че двете страни са подписали документ за съдействие, в който е записано, Русия и Китай са срещу разширението на наличието на НАТО, както и опитите на Съединени американски щати и на техните съдружници да стъпят в Тихоокеанския район.

„ С други думи, тази аудиенция облагодетелства само и единствено Китай. Тя е ориентирана против Съединени американски щати, а Украйна се загатва дотолкоз доколкото тя да бъде позиционирана в китайския проект за споразумяване на спора. Истинската цел на тази среща е да очертае някакви стъпки по какъв метод да бъде удържано западното наличие в азиатско-тихоокеанския район “, изясни той.

Той е на мнение, че Русия търпи загуби, които са не по-малки от тези на Украйна и са съпоставими единствено със загубите на страната по време на Втората международна война.

„ Според последните статистически данни тя претърпява най-вече загуби от Втората международна война насам. Ако тогава загубите на Съветския съюз са били невиждани, то тези, които сега Русия претърпява, са в действителност големи за историята ѝ. Така че, моето мнение е, че даже след края на тази война, Русия няма да е същата. Тя ще се трансформира в една икономическа и политическа колония на Китай и единствената причина, заради която тя продължава да хвърля хора на фронта, е че Русия има повече човешки капитал, в сравнение с Украйна. Което е неприятната вест за Украйна “, изясни Иванов.

Експертът е на мнение, че американската помощ за Украйна няма да обърне хода на войната незабавно.

„ Ще минат 4 даже 5 месеца, до момента в който Украйна реализира някакъв паритет с Русия, тъй като това забавяне (на помощта, бел. ред.) несъмнено ще отнеме време и няма нещата да се случат с магическа пръчка – от през днешния ден Украйна получава ракетите, а от на следващия ден тя към този момент има превес “, изясни той.

Цялото изявление с доцент Искрен Иванов четете на следващия ден.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР