Операта в Русе търси стари куфари за балетна постановка след

...
Операта в Русе търси стари куфари за балетна постановка след
Коментари Харесай

Операта в Русе търси стари куфари за балетна постановка след пожар в сградата им

Операта в Русе търси остарели куфари за балетна режисура след пожар в постройката им
Държавна опера – Русе афишира акция за набиране на остарели куфари. „ Тези положителни другари, които ни съпровождат в нашите пътешествия в неизбродени земи и дестинации, събират мемоари за изживяни и неизживяни фантазии и завършения, само че безспорно носят и нашите житейски товари. Идва време, когато точно тези тежести под формата на контузии, които остават надълбоко в душата и сърцето ни, ни погубват!
Съвсем скоро хората дарили своите остарели и непотребни куфари в нашата акция,
ще имат опция да ги видят като  актьори на Оперната сцена!, споделиха от Русенска опера. От там прецизираха, че куфарите ще станат част от реквизита на балетната режисура „ Пожар “. Всеки, който желае да подари своя остарял куфар, може да го направи във фоайето при основния вход на Операта всеки работен ден от седмицата.

Спектакълът е плануван да бъде показан премиерно при започване на юни
е въодушевен от трагичния случай в Русенска опера преди  четири години, когато изгоря нейния покрив.
От случая до в този момент, артистите са без своя сцена. Ремонтът още се бави, а Русенска опера показва своите спектакли в Доходното здание.  „ Пожар “ е директна провокация както към публиката на Русе, по този начин и към всички институции и организации, от които директно или индиректно зависи допустимо най-скорошното възобновяване на сцената на Русенската опера след пожара през 2020 година Именно по тази причина и тази продукция ще бъде показана на сцената на Русенската опера, макар че тя е към момента изцяло непригодна за показване на спектакли. Либретото и хореография са на Наталия Осипова, а художник е Еслица Попова.
Покрива на Русенска опера изгоря при нечовечен пожар
провокиран по време на ремонтни действия. Цялата структура възлюбена. 11 пожарни автомобила се бориха в продължение на часове с огнената буря, която изцяло унищожи покрива за постройката. Това което оцеля бяха костюмите. Но и до през днешния ден постройката не може да приюти назад своите актьори.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР