Не вярно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще

...
Не вярно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Българското море е чисто, цената на чадърите няма да се вдига

Не правилно, че цените на чадърите по Българското Черноморие ще се вдигнат тази година поради увеличение на цените в концесионните контракти, разгласи в предаването „ Тази събота " на bTV служебният министър на туризма Евтим Милошев.

„ Начинът, по който е уредено отдаването чартърен на плажовете по нашето Черноморие, е с закрепени цени, заложени в концесионните контракти. Друг е въпросът, че концесионерите желаят да се преразгледат тези контракти. На този стадий няма съображение това да се направи ", посочи Милошев.

Министърът предвижда добър летен сезон през 2024 година

„ Почивните дни към Великден бяха страховит старт за българския туристически сезон. По неофициални данни единствено за този интервал имаше към 80 000 туристически записвания, което е оптимистично начало ", разяснява той.

По думите му българският екскурзиант остава водещ екскурзиант за нашето Черноморие.

„ От другите страни водеща е Румъния, след нея са Полша, Германия, Англия, Чехия и Израел. Тази година ще забележим по какъв начин спорът в Близкия изток ще се отрази на туристическия поток ", добави министърът.

Той удостовери, че главен проблем за туризма у нас е неналичието на фрагменти.

„ Говорим за голям проблем при набирането на фрагменти за сезона. Пазарът ни има потребност от служащи от трети страни и това не е каприз, не е екстравагантно решение, това е нужда. Има огромен проблем с издаването на визи, има огромен проблем с потенциала и работата на консулските ни служби, изключително в Средния Изток ", разгласи министърът на туризма.

Милошев подсети, че в последните дни от работата си депутатите одобриха омекотен режим за възобновяване на визите на служащи от трети страни.

Той прикани да престанат спекулациите, че водата по нашето Черноморие е нечиста.

„ Много пречи, че се приказва, че е мръсна водата. Чиста е. Не бива да си измисляме проблеми, които не съществуват ", прикани министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР