С риск да ви долипсва отново морето, особено на фона

...
С риск да ви долипсва отново морето, особено на фона
Коментари Харесай

Подкаст | Как българите "превзеха" Гърция?

С риск да ви долипсва още веднъж морето, изключително на фона на отиващото си лято, в този епизод на " Гласът на Капитал " приказваме по какъв начин Гърция стана, нагледно казано, " второто българско море ". Българските туристи са от ден на ден, само че се случват и други промени - по крайбрежието на Кавала има надписи на български, менюта на български. И, още по-впечатляващо - в организациите за недвижими парцели приказват на български.

Именно това е и фокусът на подкаста ни тази седмица - по какъв начин стана по този начин, че за 15 години към 10 хиляди българи са купили ваканционни домове по Беломорието, а броят на българските хотели наближава 50? В какво влагат българите в Гърция, по-изгодно ли е, какви са тласъците? Разговаряме с редактора в " Капитал " Боряна Генчева.

Ще чуете:

Как стартира всичко: по кое време у българите стартира да се пробужда този интерес към южната ни съседка? Каква е географията на българското наличие? Как работят европейските стратегии за хотелиери в Гърция? Българи държат едни от най-луксозните хотели по Беломорието, а други - вилни селища. Кои са те - какво се открива в регистрите? Какви са условията към строителството в Гърция? Какви са цените и прогнозите?
Your browser does not support the audio element. Реклама
Гласът на " Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " може да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Свързани публикации Подкаст | Изкуството е в застой, би трябвало му пресен метод 13 септември 2022, 15:40 Подкаст: Защо най-лошият вид е никой да не е отговорен за наводненията? 9 септември 2022, 14:15 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Анина Сантова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР