С решение на вътрешния министър Прити ПателФранция протестира остро Нарушават

...
С решение на вътрешния министър Прити ПателФранция протестира остро Нарушават
Коментари Харесай

Лондон ще отпраща посред Ламанша

С решение на вътрешния министър Прити Пател
Франция стачкува остро

Нарушават се основи на морското право

Франция упрекна Англия в изнудване, поради отхвърли на Лондон да съблюдава съглашение за финансиране на френските патрули в Ламанша.

Лодки с мигранти от Франция за Англия през Ламанша могат да бъдат връщани назад от бреговата защита, в случай че това е персонално утвърдено от английския министър на вътрешните работи Прити Пател. Франция обаче изрично е срещу това решение с аргумента, че се нарушава закона за морско право, предадоха международните организации.

Британското държавно управление на процедура публично разреши на бреговата защита да употребява нова тактичност против потока от мигранти, въпреки и единствено при избрани условия. Все повече мигранти прекосяват с дребни лодки Ламанша в последно време, от началото на седмицата - над 1 500.

Ламаншът е един от най-опасните и най-натоварените морски пътища в света. Правителствен източник удостовери за Би Би Си, че бреговата защита към този момент от месеци се приготвя за такава интервенция за връщане на мигрантите.

От Франция обаче са срещу проектите на Лондон. Париж споделя, че те нарушават съществени правила в морското право като този, че хора с риск за живота им в морето би трябвало да бъдат избавени. Френският вътрешен министър Жерар Дарманин, който се срещна в сряда с Прити Пател, даже упрекна Англия в изнудване.

Повод за това стана реализирано по-рано съглашение Лондон да заплати на Париж 54 милиона паунда за удвояване на френските патрули. По време на срещата обаче Пател предизвести, че ще отдръпна заплащането, до момента в който французите не стартират да прихващат повече лодки.

Адвокати на английското държавно управление обявиха, че връщането назад на лодки ще бъде изцяло законно при съответни условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР