С Решение на Министерски съвет от 04.08.2022 г. за областен

...
С Решение на Министерски съвет от 04.08.2022 г. за областен
Коментари Харесай

Новият областен управител на Пиринско Н. Шушков официално встъпи в длъжност

С Решение на Министерски съвет от 04.08.2022 година за регионален шеф на област Благоевград е назначен Николай Шушков.
Днес, в 11:00 ч. в постройката на Областна администрация Благоевград, се състоя формалната гала по встъпване в служба. Досегашният регионален шеф Валери Сарандев алегорично съобщи властта на новoназначения регионален шеф Николай Шушков. Сарандев заемаше поста в интервала от 07 януари досега.

„ Преди осем месеца одобрих от господин Шушков поста, в този момент аз му го предавам. Той е един същински експерт и съм извънредно щастлив, че тъкмо той поема тази служба. Пожелавам му доста триумфи отсега нататък. “ С тези думи Валери Сарандев приветства новия регионален шеф.
В своето първо послание Николай Шушков благодари за доверието, което стотното държавно управление на България му гласоподава, с цел да бъде регионален шеф на област Благоевград. „

Това е доверие, което задължава. Основната задача, която регионалният шеф и Областна администрация имат през идващите няколко месеца е подготовката на идните предварителни парламентарни избори и тяхното транспарантно и професионално осъществяване. “, сподели господин Шушков. Той очерта и главните цели в работата си, измежду които – оправянето с енергийната рецесия и обезпечаването на газ за цялата област, дърва за огрев за зимния сезон, справяне с Коронавирус рецесията, както и решение на проблемите с пътния бранш.
Областният шеф Николай Шушков благодари и поздрави целия екип за досегашната работа и акцентира, че е изключително впечатлен от активността на регионалния шеф и цялата администрация, както и от кметовете в област Благоевгад за свършено по отношение на приемането на украински жители на територията на региона и основаната добра организация. „ Работата в тази посока продължава.

Сега би трябвало да бъдат решавани въпросите с обезпечаване на работа на майките. Настаняването на децата в детски градини и учебни заведения, и обезпечаване на здравното им обслужване. “, акцентира Шушков.

 встъпване в служба 6

При приемането на Решението на Министерски съвет, Шушков означи, че досегашният регионален шеф Сарандев се е справил ослепително със дилемите си. „ Относно оставката на господин Сарандев, която той подаде ден преди Министерски съвет да вземе решение за неговото освобождение, мога да кажа, че тя е знакова оставка. И нека тези, до които е адресирана да я разчетат вярно. В политиката на първо място би трябвало да има морал, какъвто той сподели. “, сподели господин Шушков.

Валери Сарандев и Николай Шушков си пожелаха на добър час и увериха, че ще продължат взаимната си работа в услуга на жителите от област Благоевград.
След формалната гала по встъпване в служба, регионалният шеф незабавно се срещна с настоящата активност в администрацията и стартира работа.
Николай Шушков е заемал длъжността регионален шеф в интервала май 2021 година - януари 2022 година

Два пъти е бил заместник-кмет на Община Благоевград. Шушков е дълготраен чиновник в Агенция „ Митници “ – бил е шеф на митница-Благоевград, митница „ Кулата “, РМД-София и шеф на митница „ Югозападна “. Притежава богат опит и професионални умения, добити от работа му в региона на интернационалния превоз и логистика.

Бил е началник на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ ТПА “ София “ ЕАД. Висшето си обучение е приключил в Полтавския университет по стопанска система и търговия в Украйна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР