С първа награда на Патентното ведомство на България “Изобретател на

...
С първа награда на Патентното ведомство на България “Изобретател на
Коментари Харесай

Варненски учени станаха Изобретатели на годината

С първа премия на Патентното ведомство на България “Изобретател на годината 2017 “ в категория „ Електротехника и електроника ” са отличени младият учител от Технически университет – Варна - гл. ас. доктор Георги Червенков, катедра „ Комуникационна техника и технологии “, и неговия теоретичен началник - доцент доктор Георги Киров.

Двамата учени имат 3 издадени патента от Патентното ведомство на Република България и още 2 патентни поръчки в процедура за одобряване. 

Отличието на двамата се връчва за изобретението „ Антенна решетка от микролентови къси антени с назад лъчение ”. 

Антенната решетка е предназначена за потребление в информационната, радио-навигационната, радио-локационната и радио-телевизионната техника в дециметровия и сантиметровия обсег. Тя е с висока стойност на коефициента на увеличаване и необятна честотна лента с компактна печатна структура ”.

Тази антенна решетка може да послужи като базов детайл (подрешетка) за основаване на по-голяма антенна решетка с задоволително увеличаване, която да бъде прикрепена към репортерски таблет и когато журналистът отразява значимо събитие, той непосредствено да се включва посредством таблета си в сателитна връзка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР