С нашите кандидати искаме да покажем нашата визия за президентската

...
С нашите кандидати искаме да покажем нашата визия за президентската
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Зад ПП стои същият кръг, който наложи ГЕРБ през 2009 г.



„ С нашите претенденти желаеме да покажем нашата визия за президентската институция. Искаме и да покажем на обществото, че Движение за права и свободи също има стратегия с общоевропейски акценти . Нито едно име още не сме завъртели. За нас Румен Радев не е удачната кандидатура за решение на рецесиите, той не стои в конституционната рамка “.
Това сподели пред БНР зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Според него „ Продължаваме промяната “ (ПП) е президентска партия и се промотира с нападателна медийна акция :

През 2009 година със същата експанзия и същият кръг задкулисие наложи ГЕРБ и Бойко Борисов . За това имам самопризнание от самия кръг. Кръгът „ Капитал “, идеологът е Иван Кръстев, изпълнителят е Иво Прокопиев. Между двата продукта ребрандираха няколко пъти градската десница... Кирил Петков има бизнес и политически връзки с този кръг “.

В предаването „ Неделя 150 “ Цонев добави:
Хората не ни пращат авансово в Народното събрание, с цел да има разграничителни линии . Може да има по стратегия, по морални убеждения. Но априори да кажеш – тези партии няма да вземат участие в идващия парламент в съставянето на държавно управление, това значи, че казваш на 1,5 млн. гласоподаватели – пуснете гласа си, само че ще гледате мача от близко. Това обезсмисля демокрацията. Трябва да няма разграничителни линии. Която партия завоюва изборите, да показа стратегия, платформа за промени, в случай че откри общ език с други партии, без значение кои са те, да вършат кабинет “.
Интервюто с Йордан Цонев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР