С молебен за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Пламен

...
С молебен за здраве, отслужен от енорийския свещеник отец Пламен
Коментари Харесай

С молебен за здраве отвори врати обновеният православен храм в мездренското село Крета /снимки/

С молебен за здраве, отслужен от енорийския духовник отец Пламен Кръстев, в Деня на християнското семейство и юноша - 21 ноември, в мездренското село Крета честваха Въведение Богородично, храмовия празник по остарял жанр на локалната черква „ Св. арх. Михаил “ и обновяването на храма, което завърши неотдавна, оповестиха от общината.
Сред пристигналите да се черкуват и да се помолят за благоденствие на своите близки бяха християни от разнообразни генерации. Службата почетоха кметският наместник на селото Виолета Панова и кметът на община Мездра Иван Аспарухов.
„ Честит и блажен празник! Нека Господ Бог и св. арх. Михаил да ни закрилят от провокациите на днешното време, да ни оказват помощ да се отворят сърцата и душите ни към вярата ", пожела на миряните отец Пламен.
"Искам да изкажа признателност на госпожа Панова и на господин Аспарухов, които одобриха драговолно да извърнат внимание на този древен храм, да благодаря на всички донори.
Защото той не е единствено религия - той е и история, той е и просвета, той е и традиция. В него са вплетени орисите на десетки генерации, които са се събирали тук, кръщавали са се в него, венчавали са се и, несъмнено, са отхождали от този свят в Небесното царство с вярата. Тази религия, която ни е крепила и ни е давала смисъл през целия живот! “, сподели отец Пламен.
„ Благодаря на всеки един, който оказа помощ, с цел да може да запазим този храм за идните генерации ", сподели от своя страна Виолета Панова.
"Преди време потърсихме помощ и я получихме в лицето на Община Мездра. Бизнесмени ни подариха дървения материал за покрива и със съдействието на ОбП „ Чистота “ започнахме ремонта. Но като видяхме, че доста хора се отзовават и оказват помощ, продължихме - сменихме остарялата дървена дограма и вратите, освежихме храма от вътрешната страна, изградихме дренажна система…
Искам да благодаря особено на отец Пламен, че от самото начало работеше наедно с доброволците, ръководеше ги и даваше препоръки. Много се веселя, че имаме подобен деятелен духовник.
И нека повече хора да стартират да посещават храма! Бъдете здрави и имайте повече религия в положителното! Честит празник! “, добави Панова.
След черковната работа бе раздаден обичайният курбан, който - тъй като са Коледните пости - беше рибен.
Всички спомоществователи - Андреас Испиридис, Емил Босев, Иван Иванов-Тениди, Мирослав Захариев, Преслав Христов и Цветомир Иванов, ще получат благодарствени писма от Църковното настоятелство при храм „ Св. арх. Михаил “ - с. Крета.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР