С истински празник с множество деца в двора на 81

...
С истински празник с множество деца в двора на 81
Коментари Харесай

Започна мащабният проект "С волейбол на училище"

С същински празник с голям брой деца в двора на 81 СУ " Виктор Юго " в София стартира публично огромният план " С волейбол на учебно заведение ". Инициативата на Българска федерация по волейбол (БФВ) в партньорство със Столична община, Регионално ръководство на образованието (РУО) София-град и с поддръжка от Европейската конфедерация по волейбол (CEV) търси благоприятни условия за усилване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния екипен спорт у нас. За волейболните клубове това ще бъде пътека за селекция и привличане на гении с готовност и подобаващи физически данни.

" Радвам се, че този прелестен план започва тъкмо тук, в 81-о учебно заведение в София. Благодаря за положителната работа със Столична община и господин Мирослав Боршош. Бъдете сигурни, че ще има доста учебни заведения, които ще могат да се възползват от опциите, които предлагаме. Както споделяме ние - волейболът е еднакъв на обучение на квадрат. Ние желаеме да помогнем на всички деца да добият познания посредством спорта и да бъдат уверени в живота напред ", съобщи президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

" Благодарение на партньорството ни със Столична община получаваме късмет да представим по-задълбочено нашия спорт, изгодите от нега, да представим и столичните клубове, ангажирани с волейбола. Убедени сме, че това съдействие ще бъде от взаимна изгода. За клубовете - да показват своите благоприятни условия, вероятности и условия за насърчаване на спорта. За учебните заведения - да бъдат построени цении взаимовръзки, продан на опит, подкрепяне и образуване на общи събития с клубовете ", разяснява Давид Давидов, вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, отговарящ за направление " Детско-юношески волейбол ".

Момчета и девойки от 81-о учебно заведение взеха и своите първи уроци от лицензирани волейболни треньори.

Като израз на признателност за дейното им включване в плана, Любомир Ганев подари на децата, присъединили се в историческата първа подготовка от плана " С волейбол на учебно заведение " билети за първия ден от шампионата от Волейболната лига на нациите за мъже, на който София е хазаин от 21 до 26 юни. 

Учениците зарадва и една от най-любимите състезателки от националния тим на България за дами Ева Янева. 

" Изключително съм щастлива да бъда измежду вас, защото моята кариера в най-ранна възраст стартира тук - участвахме постоянно в коледните шампионати, проведени в 81-о учебно заведение. Този ден ме връща към моето детство, припомня ми за доста хубави дни. Спортувайте, играйте волейбол, побеждавайте - освен на терена, само че и в живота ", обърна се Ева Янева към децата.

Любомир Ганев подари на шефа на 81 СУ Елена Налбантова волейболни топки, с които учениците да играят.

По време на огромния празник на старта на плана " С волейбол на учебно заведение " за децата имаше и още една изненада. Присъстваха и момчета от тима на Мартин Стоев, станали международни вицешампиони до 19 години. Националите Стоил Палев, Ерик Стоев и Георги Митов се включиха в играта дружно с девойките и момчетата от 81-о учебно заведение.

" Искрено поздравявам страхотната самодейност и празникът, който се случва тук. Аз също съм състезател, народен играч и знам едно - да си първокласен състезател, те прави доста по-различен. Освен да учите, вие отдавате времето и фантазиите си на нещо, което ви прави по-различни от останалите, прави ви същински спортисти, дава ви спомагателни качества. Пожелавам ви големи триумфи в живота. Ние сме зад вас и ви поддържаме. Изключително съм щастлив за реализирането на тази самодейност с Българската федерация по волейбол, благодаря ви за реализирането й. Благодаря за всичко, което вършиме за българските деца и им подавате ръка ", съобщи Мирослав Боршош, заместник-кмет на София по направление " Култура, обучение, спорт и юношески действия ".

На събитието бяха и огромни имена в историята на мъжкия народен тим на България като Владимир Николов - сегашен съпрезидент на волейболния Левски София, Евгени Иванов - сегашен ръководител на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ, и Николай Иванов - сегашен член на и на Треньорската комисия, и на Комисията по детско-юношески волейбол към БФВ.

Инициативата " С волейбол на учебно заведение " ще разпространява и развива спорта измежду подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол за повишение интереса към играта и разкриване измежду дребните гении в учебно заведение на бъдещите огромни звезди на българския спорт.

Волейболните експерти ще срещнат учителите по физическо образование и спорт с новите методики за ранно образование и развиване на подрастващите.

На самите учебни заведения ще бъде предоставяно материално и техническо обезпечаване, което да бъде разполагаем на децата и техните учители по физическо образование.

По обявата работи: Антони Йорданов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР