РЗИ звъни лично на политиците да им каже, че следващите

...
РЗИ звъни лично на политиците да им каже, че следващите
Коментари Харесай

След 6-часовото заедно власт и опозиция под карантина. Държавата ще се управлява онлайн

РЗИ звъни персонално на политиците да им каже, че идващите 10 дни би трябвало да са в изолираност
На 10-дневна карантира подлежат президентът Румен Радев, министър председателят Кирил Петков и всички останали участници в извършения в понеделник Консултативен съвет по национална сигурност.

Това плануват здравните правила, откакто след съвещанието на съвета шефът на Народното събрание Никола Минчев се почувствал зле, а тест е удостоверил, че е инфектиран с Коронавирус. Шефът на столичната РЗИ Данчо Пенчев разгласи, че ще съблюдава закона, само че към момента не е издал заповеди за карантинирането на управлението на страната.

Засега, спазвайки разпоредбите са се самоизолирали министър председателят Кирил Петков, шефката на кабинета му Лена Бориславова, вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. Днес министър председателят Петков трябваше да има среща с бизнеса поради високите цени на природния газ и електрическата енергия и плануваните от държавното управление ограничения за отплата на компаниите. Не е ясно дали тя ще се организира онлайн.

Петков няма да може да отиде и в Скопие на 18 януари, с цел да показа на новия македонски министър председател Димитър Ковачевски проектът си по какъв начин да се отблокират договарянията сред България и Северна Македония. Именно на присъединението на западната ни съседка към Европейски Съюз и какви са българските условия бе отдадено 6-часовото съвещание на КСНС в понеделник.

Дистанционно от вкъщи си обаче продължава работата по бюджета вицепремиерът Асен Василев. По този метод пък ще взе участие в съвещанията на Народното събрание болният ръководител Никола Минчев.

От държавното управление би трябвало да бъдат карантинирани и вътрешният министър Бойко Рашков, както и министърът на защитата Стефан Янев. Засега обаче няма отговор от ведомствата им дали са го създали. 

Под изолираност се е сложил и президентът Румен Радев, както и целият му екип, оповестиха от президентството. Като са подхванати ограничения за естественото действие на институцията, увериха от администрацията на президента.

Под изолираност се е сложила и председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който на съвещанието на КСНС представляваше Българска социалистическа партия, обаче разгласи във фейсбук, че не предстои на карантина, тъй като е преболедувал преди по-малко от 3 месеца. Той щял да си следи положението и да реагира съгласно обстановката. Малко по-късно Вигенин разгласи във фейсбук, че е получил позвъняване от РЗИ и няма да бъде подложен под карантина.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов пък разгласи, че в случай че му наложат карантина, ще се подчини, само че не има намерение да се самоизолира. Той другояче си бил направил домакински тест, който дал негативен резултат.

Все още не е ясно какво ще подхващат Тошко Йорданов от " ИТН ", Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи, които също участваха в съвета при президента Радев. Христо Иванов от Демократична България изчаква решението на РЗИ.

В съвещанието участваха и шефовете на ДАНС Пламен Тончев и на разузнаването Антоан Гечев, за които също би трябвало да бъде издадена заповед за карантина.

Около 11 часа, над 12 часа откакто стана ясно заразяването на Минчев, от РЗИ са почнали да прозвъняват политиците и да ги уведомяват, че са под карантира. Срокът и е 10 дни, заяви пред " 24 часа " водачът на Демократична България Христо Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР