Руснакът Андрей Рубльов се класира за втора поредна година за

...
Руснакът Андрей Рубльов се класира за втора поредна година за
Коментари Харесай

Рубльов и Хуркач си осигуриха полуфинал в Дубай

Руснакът Андрей Рубльов се класира за втора поредна година за полуфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Дубай с награден фонд 2,95 милиона $.

Поставеният под номер 2 Рубльов отстрани Макензи Макдоналд с 2:6, 6:3, 6:1 за 104 минути игра. 24-годишният руснак реализира седма поредна победа, откакто през предишния уикенд завоюва първа купа за сезона в Монпелие.

Макдоналд, който в първия кръг в профил миналогодишния първенец Аслан Карацев, стартира впечатляващо и поведе с 5:0 по пътя към триумфа в първия сет. Американецът пропусна още три благоприятни условия за пробив в първите две сервис-гейма на противника за втората част, само че след 2:2 руснакът последователно стартира да господства и взе 10 от идващите 12 гейма, с цел да осъществя поврат.

"Имах проблеми първоначално, само че продължих да се боря с вярата нещата да се трансформират. При 2:2 във втория сет съумях да го пробия и по-късно започнах да играя по-добре и по-добре и обърнах хода на срещата. Постигнах хубава победа и чакам с неспокойствие утрешния мач. Щастлив съм, само че най-важното е играта ми да продължава да се развива ", разяснява седмият в международната класация Рубльов.

На полуфиналите руснакът ще се изправи против номер 5 в схемата Хуберт Хуркач, който надви над четвъртия подложен Яник Синер с 6:3, 6:3 за 85 минути.

Хуркач завоюва 82 % от точките при вкаран първи сервис (23 от 28) и не позволи пробив в мача. Той поведе с 5:2 при триумфа в първия сет, а във втората част взе ранно преимущество с брейк за 2:1 и до края нямаше проблеми. Така полякът прекъсна серия от пет следващи загуби против играчи от топ 10.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР