Френският институт в София ще бъде домакин на конференцията Спорт

...
Френският институт в София ще бъде домакин на конференцията Спорт
Коментари Харесай

Френският институт организира конференция на тема Мит ли е олимпийският идеал за мир и братство

Френският институт в София ще бъде хазаин на конференцията " Спорт и геополитика: мит ли е олимпийският блян за мир и приятелство? ". Събитието е в партньорство със " София 2024 – Световна столица на спорта " и Националната спортна академия „ Васил Левски “.

Конференцията ще се организира на 22 май 2024 година, сряда от 12:00 до 13:30 ч. при вход свободен и с обезпечен симултанен превод.

" От олимпийското помирение, въведено в Древна Гърция, до идеала за международен мир и приятелство, защитаван от алимпийското придвижване, спортът и алимпийските игри постоянно са били свързани с полезностите на другарството и разговора сред народите. Във време, когато споровете се изострят, интернационалните връзки са напрегнати, а геополитиката е разкъсвана от все по-силни съперничества, се питаме дали спортът и неговите полезности към момента играят значима роля. Дали спортните надпревари не са се трансформирали в средство за проява на мощ и състезание сред нациите? И по този начин, какво остава от олимпийския блян за мир и приятелство през днешния ден? Не са ли игрите също по този начин опция за срещи и шерване сред народите и общностите? Специалисти в региона на спорта, олимпизма и геополитиката ще се опитат да отговорят на тези въпроси по време на този спор, в който ще бъде поканена да взе участие и обществеността ", написаха на формалната си страница от Френския институт.

В конференцията ще вземат участие Кристиан Дюлен - вице-президент на Ръгби Европа и на Френския народен олимпийски и състезателен комитет, Лукас Обен - шеф на изследователския отдел на IRIS, профилиран в геополитиката на Русия и спорта, и Лозан Митев – президент на Националната Олимпийска Академия на България.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР