Руското президентство напомни за нуждата основателят на частната военна компания

...
Руското президентство напомни за нуждата основателят на частната военна компания
Коментари Харесай

Кремъл намекна на Пригожин да стои в Беларус, медиии показаха "двореца" му

Руското президентство подсети за потребността създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин да се придържа към договорката, според която поведеният от него протест, с изпращане на въоръжена колона против Москва, преди две седмици завърши без правни последствия.

Това стана, откакто от Беларус пристигна информация, че Пригожин се намира в Санкт Петербург - роден град и център на част от бизнес империята му.

Съгласно съглашението, поставило завършек на протеста, Пригожин, чиято цел беше да смъкна от власт министъра на защитата и началника на Генералния щаб поради метода, по който се води войната, трябваше да отиде в Беларус. Президентът на последната страна Александър Лукашенко съобщи преди седмица, че предприемачът към този момент е там. В подмяна, изясни Кремъл на 24 юни, делото против него за бунт ще бъде прекъснато (такива данни и постъпиха в идващите дни).

По-рано през днешния ден Лукашенко на следена от Русия територия. Предложението те да работят за беларуския водач обаче остава в действие.

В отговор прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков напомни, че заминаването на Пригожин за Беларус е измежду изискванията на договорката. " За това говорихме и ние, и Александър Григориевич ", сподели представителят на съветския президент Владимир Путин, употребявайки дребното име и презимето на беларуския държавен глава. Добави обаче, че Кремъл не следил придвижванията на Пригожин, го РБК.

Лукашенко сподели тази заран, че нито на управляващите в Беларус, нито " още по-малко " на президента на Русия, е нужно да " затриват " Пригожин. " Ако мислите, че Путин е толкоа отмъстителен, че на следващия ден ще го затрият... Не, няма да стане. " Само преди седмица президентът на Беларус и че се нуждаел от увещаване да не ликвидира бунтовниците.

" Дворецът " на Пригожин

В сряда вечерта по съветската телевизия стартира и яростна офанзива против Евгений Пригожин.

Според малкия екран следствието против него продължава. Русия пробва да ограничи вредите и да покаже лоялността на силовите структури след най-сериозното предизвикателство за властта на президента Владимир Путин от двайсет години.
" Ройтерс " отбелязва, че офанзивата против Пригожин по държавната телевизия не би могла да бъде осъществена без знанието на Кремъл и може да е част от опит Пригожин да бъде заставен да извърши своята част от договорката за потушаване на протеста.

В предаването " 60 минути ", излъчено в сряда по телевизия " Россия-1 ", бяха показани фрагменти, за които се твърди, че са били снимани по време на инспекции на правоохранителните органи в офиса на Пригожин в Санкт Петербург и един от неговите " дворци ". Водещият, депутатът Евгений Попов, назова Пригожин " изменник ", а фрагментите бяха показани от поканен посетител - журналиста Едуард Петров - като доказателство за престъпното минало на Пригожин и неговото двуличие в.

Кадрите демонстрират кутии, цялостни с рубли с висока номинална стойност в офиса му и пачки долари в първокласна резиденция, дружно с хеликоптер, за който се твърди, че му принадлежи, тайник за оръжие и сбирка от перуки. Показани бяха и изцяло оборудвана лечебна зала, златни кюлчета и сбирка от сувенирни чукове, инструментът, който Пригожин наричаше знак на отмъщението, употребен против предателите.

" Разследването продължава "

" Никой не е възнамерявал да завърши този случай. Разследването (на бунта) продължава ", сподели Петров. Той сподели, че следователите са стигнали до заключението, че видеозапис, употребен от Пригожин като предлог за започване на протеста, показващ хипотетичен съветски удар по лагер на наемници, е подправен.

Държавната телевизия излъчи фотоси на въоръжени съветски чиновници на реда, влизащи в офиса на Пригожин. Информационното издание " Фонтанка " в Санкт Петербург заяви, че на 24 юни са осъществени инспекции на парцели, свързани с Пригожин.

На други фрагменти от " Фонтанка " се:

" Смятам, че основаването на имиджа на Евгений Пригожин като национален воин е дело на медии, захранвани от Евгений Пригожин ", сподели Петров, имайки поради медиите, финансирани от Пригожин. " След като се провали, те бързо затвориха и избягаха. " Той сподели, че в парцелите на Пригожин са открити пари в брой на стойност 600 млн. рубли (6.6 млн. долара).

Тази сума е надалеч по-малка от средствата, които съгласно съветски медии са били върнати на Пригожин: открити по време на инспекция в паркирани до негови парцели транспортни средства, на стойност, равна на към 100 млн. $.

 Русия върнала на Пригожин рубли и златни кюлчета, конфискувани в Петербург Русия върнала на Пригожин рубли и златни кюлчета, конфискувани в Петербург

Според Пригожин " Вагнер " търгува единствено с пари в брой, които употребява за погашение на заплати и разноски. Путин, откакто дълги години разграничаваше съветските управляващи от частната военна компания.

Програмата сподели няколко паспорта на разнообразни имена, които съгласно нея е употребявал Пригожин (за тези документи се знае от дните след протеста, когато те, наподобява, бяха открити). " Не може естествен човек да има толкоз доста паспорти ", сподели Петров. " Защо този човек има толкоз странни пълномощия, като сериозен водач на някаква незаконна група? " Снимки на Пригожин, облечен в разнообразни маски и униформи, изтекоха в " Телеграм " по същото време. " Трябва да разберем кой на чия страна е бил (в бунта). Трябва да ги накажем и съдим ", сподели Петров.

Преди съвсем две години и половина в съветското обществено пространство се разпространяваха фрагменти от различен " замък " - този, за който най-известният критик на Кремъл, сега затворик, Алексей Навални, твърди, че принадлежи на президента Путин. След публикуването на кино лентата " Дворец за Путин ", който бе гледан десетки милиони пъти за дни,.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР