Руският външен министър заяви днес, че не се предвиждат промени

...
Руският външен министър заяви днес, че не се предвиждат промени
Коментари Харесай

Русия: Няма да има промени във формата на мирните преговори за Нагорни Карабах

Руският външен министър съобщи през днешния ден, че не се плануват промени във формата на мирните договаряния за Нагорни Карабах, откакто Азербайджан предложи в тях да бъде включена и съюзничката му Турция, заяви Българска телеграфна агенция.

Лавров направи изявлението си пред кореспонденти в Москва след диалози с арменския си сътрудник Зограб Мнацаканян. Мнацаканян съобщи, че ефикасни мирни договаряния за Нагорни Карабах, обитаем най-вече с етнически арменци анклав в Азербайджан, биха били вероятни само след цялостно прекъсване на огъня сред азербайджанските и арменските сили.

Лавров сподели на конференцията, че Турция е подкрепила постигнатите в Москва на тристранни съвещания договорености за уреждането на нагорнокарабахския спор.

"Свързах се с министъра на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, осведомих го, че разчитаме на поддръжка за напъните ни, а през вчерашния ден имахме следващ телефонен диалог, в който поддръжката за московския документ беше доказана ", сподели министърът.

Лавров съобщи, че Мнацаканян има намерение да разиска по-късно през днешния ден обстановката в Нагорни Карабах със съпредседателите на Минската група на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (Франция, Русия и САЩ). Той добави, че Русия ще продължи интензивно да поставя старания за споразумяване на обстановката в Нагорни Карабах в качеството си на един от съпредседателите на Минската група на ОССЕ и на стратегически сътрудник на двете страни.

Мнацаканян сподели, че към този момент Ереван не вижда значителен прогрес в прекратяването на огъня в Нагорни Карабах.

"За страдание, все още не можем да установяваме, че сме постигнали значително ниво на помирение.

Азербайджан не извършва отговорностите си ", сподели министърът в Москва на взаимна конференция с съветския си сътрудник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР