Руският президент Владимир Путин се появи на мащабно заседание на

...
Руският президент Владимир Путин се появи на мащабно заседание на
Коментари Харесай

Путин нареди на военните да слушат критиците си в Русия

Руският президент Владимир Путин се появи на огромно съвещание на офицерите от Министерството на защитата, на което призна, че армията търпи " избрани проблеми " с организацията на военната инвазия в Украйна.

" Бойните дейности безспорно отбелязаха и въпросите, над които би трябвало да работим по-специално. Имам поради свръзките, автоматизираните системи за ръководство на войските и оръжието, тактиката за противоартилерийна битка, целеуказването и други ", изяснява Путин пред военните.

Той акцентира още, че Министерството на защитата би трябвало да се " заеме " по-сериозно с обезпечаването на продуктите от първа нужда за воюващите на фронта - един от най-големите проблеми, които се демонстрираха от началото на всеобщата готовност на резервистите, оставени без униформи, обувки, каски, аптечки и други.

В същото време Путин декларира, че Русия няма да постанова " никакви ограничавания във финансирането " на въоръжените сили и че държавното управление " ще даде всичко, което армията изиска ".



Той показва като недостатъци, осветени по време на мобилизацията, остарялата система на военните комисариати, слабите връзки с локалните управляващи и промишлеността, както и потребността " да се усъвършенства системата за събиране и запазване на въоръжението, военната техника, материалните запаси за разрастване на части и съединения по време на готовност ".

" Моля Министерството на защитата деликатно да се отнася към всички цивилен начинания - в това число да регистрира рецензията и да реагира на нея вярно и навреме. Разбираемо е, че реакцията на хората, които виждат проблеми - а проблемите при толкоз огромна и комплицирана работа се появяват постоянно - може да бъде прочувствена. Но е нужно абсолютно да бъдат изслушвани тези, които не премълчават значимите проблеми, а се стремят да вложат своя принос за техните решения ", споделя още Путин.

Коментарите му идват в десетия месец от военната инвазия в Украйна, която сподели неспособността на съветската войска да извърши най-важните си стратегически задания на фона на всеобщото принуждение против цивилното население.

От началото на войната МО е мощно подложено на критика освен от опозиционните гласове, само че и от вътрешни " съперници " като ръководителя на частната формация " Вагнер " Евгений Пригожин и чеченския началник Рамзан Кадиров, които изпращат свои лични подразделения на украинския фронт.

Разпоредената от Путин готовност също беше посрещната със съществено неодобрение измежду съветското население - огромна емиграционна вълна и внезапен спад в рейтинга му.

В същото време, в Русия е въведена строга военна цензура, която заплашва със затвор всеки, който популяризира друга от МО информация за хода на войната - по така наречен сформира за " подправени вести за армията " и " дискредитиране на армията ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР