Директорът на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров, който беше спасен от

...
Директорът на УМБАЛСМ Пирогов Валентин Димитров, който беше спасен от
Коментари Харесай

Директорът на Пирогов, спасен от уволнение, иска нов мандат начело на болницата

Директорът на УМБАЛСМ " Пирогов " Валентин Димитров, който беше избавен от уволняване в последния миг, е решил да се кандидатира още веднъж за поста отпред на незабавната болница.

Това разгласи самият той в изявление за утринния блок на Българска национална телевизия в сряда - няколко седмици откакто мандатът му в съвета на шефовете към този момент изтече.

" Аз бях споделил в едно изявление, че имам желание да не се кандидатирам. Това беше много обратно във времето. Но на фона на това, което се получи, и въз основата на желанието на една огромна част от личния състав на " Пирогов ", които пристигнаха персонално и обявиха поддръжката си и желанието им аз да се кандидатирам, аз не мога да излъжа упованията на тези хора и по този начин или другояче ще си подам документите и ще вземам участие в това съревнование ", споделя той.

Оставката на Димитров беше поискана от Ани Стоянова, майка на умрялата през май 2023 година Даная, поради нарушаванията в организацията на работа в " Пирогов ", които тя разказа след гибелта на детето.

Още в края на 2023 година здравният министър Христо Хинков задейства и процедура по освобождението на шефа на болничното заведение, която той обаче блокира с всички вероятни средства по правосъден път.

Един от ходовете му беше да претендира пред Софийския градски съд, че не разполага с 15 лв., с цел да заплати правосъдната такса по обжалването - нещо, което не дава отговор на обществено известните обстоятелства за имущественото положение на шефа на най-голямата държавна незабавна болница в България.

Запазването на Валентин Димитров отпред на " Пирогов " стана в първите дни от мандата на служебния министър на опазването на здравето Галя Кондева - с формалното съображение, че следва нов конкурс за поста.

В същото изявление пред Българска национална телевизия Димитров изяснява, че политическата поддръжка от Народното събрание била " блазнеща за неговото лично его ", тъй като я получил, " без да я потърси ".

На процедура Комисията по опазване на здравето, ръководена от ГЕРБ, неодобрява някогашния здравен министър Хинков, който искаше да уволни Димитров поради хроничните финансови проблеми в " Пирогов ".

Шефът на " Пирогов " не беше отхвърлен даже откакто журналистката Валя Ахчиева излъчи скандалния запис от медицински съвет в болничното заведение, на която лекари обсъждаха по какъв начин би трябвало да " дочакат ротацията " на държавното управление и да накарат околните на Даная да " усетят болката ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР