Руският президент Владимир Путин обвини Украйна, че е организирала мощния

...
Руският президент Владимир Путин обвини Украйна, че е организирала мощния
Коментари Харесай

Путин: Взривяването на Керченския мост е украински терористичен акт

Руският президент Владимир Путин упрекна Украйна, че е провела мощния гърмеж, който повреди моста, свързващ Русия и Крим, и дефинира детонацията като " терористичен акт ", съобщи Ройтерс, представена от NOVA.

" Няма никакво подозрение. Това е терористичен акт, целящ да унищожи извънредно значима гражданска инфраструктура ", съобщи Путин във видеоклип в канала Telegram на Кремъл.

" Това е измислено, осъществено и поръчано от украинските специфични служби ", сподели Путин. Той се срещна с Александър Бастрикин, началник на Следствения комитет в Русия, който показа резултатите от следствието на съботната детонация и пожара на моста.

Взривът на моста над Керченския пролив, който е основен маршрут за доставяне на силите на Москва в Южна Украйна, провокира одобрителната реакция на украински публични лица в събота, само че не и вдишване на отговорност.

Мостът е и съществена артерия към пристанището в Севастопол, където е основан съветският черноморски флот.

Пораженията по моста, който беше величествен знак на съветското анексиране на Кримския полуостров, съответстват с провалите на бойното поле за Русия и могат в допълнение да помрачат уверенията на Кремъл, че войната на Москва " върви по проект ".

Железопътните услуги и частичното придвижване по пътищата бяха обновени ден след гърмежа. Снимки демонстрират, че половината от сектора от пътното платно на моста е взривен, а другата половина е все в употреба.

Русия завзе Крим от Украйна през 2014 година, а 19-километровият мост, свързващ района с транспортната ѝ мрежа, беше открит с шумни тържества четири години по-късно от Путин.

Руският вицепремиер Марат Хуснулин съобщи, че от през днешния ден реските водолази ще стартират работа по изследване на вредите по Кримския мост, като до края на деня се чака да завърши по-подробно изследване над водолинията, оповестиха локалните осведомителни организации.

Руското министерство на превоза заяви, че товарните влакове и пътническите влакове на дълги дистанции по моста се движат по разписание през днешния ден. Ограниченото придвижване по пътищата беше обновено в събота към 10 часа след гърмежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР