Руският президент Владимир Путин беше награден задочно от лидера на

...
Руският президент Владимир Путин беше награден задочно от лидера на
Коментари Харесай

Лидерът на босненските сърби награди задочно с медал Путин

Руският президент Владимир Путин беше награден задочно от водача на босненските сърби Милорад Додик в неделя по време на гала по случай националния празник на босненската самостоятелна сръбска република, оповестява Reuters .

Путин беше награден с медала за " особена патриотична грижа и обич към Република Сръбска " и заслуги в развиването и укрепването на съдействието и политическите връзки сред " другарски страни Република Сръбска и Руската федерация ".

Република Сръбска е район, който съставлява Босна дружно с самостоятелната мюсюлманско-хърватска Федерация Босна и Херцеговина.

" Додик, сепаратисткият президент на района, който от дълго време избира връзките с Русия пред тези със Запада, похвали Путин за това, че е надеждна опора за Република Сръбска, и сподели, че ще му връчи медала при идната им среща “, отбелязва организацията.

" Благодарение на позицията на Владимир Путин и силата на Руската федерация, гласът и позицията на Република Сръбска бяха чути и почетени “, сподели той.

След нахлуването на Русия в Украйна Додик се опита да блокира напъните на тристранния Президиум на БиХ да се причисли към глобите на Европейския съюз против Русия.

Миналия месец Русия осъди Европейски Съюз за даването на статут на кандидатка на Босна за присъединение към блока. По-рано тя предизвести, че ще одобри стъпките на Босна към присъединение към НАТО като " неприятелски акт ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР