Руският посланик Елеонора Митрофанова се появи отново в публичния дебат

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова се появи отново в публичния дебат
Коментари Харесай

На всеки километър: Митрофанова похвали протеста на Русофилите, но не очаква нищо интересно на изборите

Руският дипломат Елеонора Митрофанова се появи още веднъж в обществения спор с изявление за съветската държавна организация ТАСС, което посолството в София препубликува.

В него Митрофанова споделя за " много огромната проява ", както тя разказва и други пред Европейската комисия, и декларира, че " българите ве отново са русофилски народ ", които имат " доста положително и грижливо отношение към Руската федерация ".

На въпроса за " вероятностите по отношение на предизборната конюнктура " обаче Митрофанова предизвестява Москва да не чака изненади след 2 април.

" Нашата взаимна история е най-хубавият лобист на Русия, тъй като тук на всеки километър има монумент на съветските бойци, улици са кръстени на нашите герои. Тоест това единствено по себе си е най-силната част от нашите връзки.

" Ако приказваме за политически връзки и идващите избори, то не чакаме нищо забавно и нищо кардинално ново от тези избори. Не мисля, че сега връзките ще се трансформират фрапантно. Всичко ще зависи от това какво ще се случи на бойните полета ", споделя тя.

Митрофанова беше изключена от листата на дипломатите-гости на откриването на 48 Народно заседание през октомври 2022 година, изолирана е и от събитията, на които всекидневно участват посланици - изключително след гафа на 6 септември в Пловдив, когато се нарежда на централно място по време на церемонията в чест на Съединението на България.

В последните месеци беше проведен цивилен митинг в София. Преди дни във Варна избухна скандал още веднъж поради, на което възпитаници от Хуманитарната гимназия бяха принуждавани да участват - а след обществения скандал, освободени от първичното обвързване. Двете тематики не участват в сводката ѝ пред ТАСС.

На въпроса за връзките сред двете страни тя дава отговор сбито, че " нещата не вървят по този начин, както ни се желае " и че " на политическо равнище връзките са извънредно по избрани тематики, когато зародят " (според превода на Руското посолство).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР