Руският олигарх Роман Абрамович излезе с официална позиция на сайта

...
Руският олигарх Роман Абрамович излезе с официална позиция на сайта
Коментари Харесай

Роман Абрамович продава Челси, прави благотворителна организация за пострадалите от войната

Руският олигарх Роман Абрамович излезе с публична позиция на уеб страницата на Челси, в която удостовери информациите в медиите, че ще продаде британския футболен клуб.
Бизнесменът добави, че основава и благотворителна организация, която да оказва помощ на жертвите на войната в Украйна.

“Бих желал да обърна внимание на спекулациите в медиите през последните няколко дни във връзка със собствеността ми върху ФК Челси. Както към този момент споделих, постоянно съм вземал решения в най-хубавия интерес на клуба. Поради това в актуалната обстановка взех решение да продам клуба, защото считам, че това е в най-хубавия интерес на клуба, почитателите, чиновниците, както и спонсорите и сътрудниците на клуба”, написа Абрамович.

“Продажбата на клуба няма да бъде бърза, само че ще следва надлежна процедура. Няма да желая да ми бъдат връщани никакви заеми. Никога не съм гледал на това като на бизнес или на вадене на пари от Челси, а постоянно съм бил воден от пристрастеността си към клуба. Освен това инструктирах моя екип да сътвори благотворителна фондация, където всички чисти доходи от продажба ще бъдат дарявани. Фондацията ще бъде в интерес на всички жертви на войната в Украйна. Това включва подкрепяне на неотложни потребности на жертвите, както и поддръжка на дълготрайната работа по възстановяване”, прибавя Абрамович.

“Искам да знаете, че това решение е необикновено мъчно за мен и ме боли, че се деля с клуба по този метод. Но имам вяра, че това е в полза на клуба. Надявам се, че ще мога да посетя “Стамфорд Бридж” още веднъж и да си взема довиждане с всички вас персонално. За мен бе привилегия да бъда част от ФК Челси и съм горделив от достиженията, които постигнахме дружно. Футболен клуб Челси и неговите последователи постоянно ще бъдат част от моето сърце”, приключва Абрамович.

Роман Абрамович закупи Челси през юни 2003 година. Под негово ръководство “сините” завоюваха 18 значими трофея, включително 2 пъти Шампионската лига, 2 пъти Лига Европа и пет пъти Висшата лига. Като непосредствен на Кремъл обаче неговите активи бяха запорирани от Европейски Съюз и Съединени американски щати по отношение на войната, която Русия стартира в Украйна през предходната седмица.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР