Руският медиен регулатор Роскомнадзор обяви, че е започнал частично ограничаване

...
Руският медиен регулатор Роскомнадзор обяви, че е започнал частично ограничаване
Коментари Харесай

Руският медиен регулатор въвежда частично ограничаване на достъпа до Facebook

Руският медиен регулатор Роскомнадзор разгласи, че е почнал отчасти ограничение на достъпа до обществената мрежа Фейсбук. Мерките са подхванати от през днешния ден след решение на Генералната прокуратура, гласи известие на уеб страницата на ведомството, представено от Газета. ру.

„ На 25 февруари Генералната прокуратура, в съгласие с Министерството на външните работи на Руската федерация, реши да признае обществената мрежа Фейсбук за забъркана в нарушение на главните права и свободи на индивида, както и правата и свободите на съветските жители “, се споделя в изказването.

От ведомството подчертаха, че в сходство с решението на Генералната прокуратура във връзка с обществената мрежа Фейсбук, считано от 25 февруари 2022 година, Роскомнадзор, в сходство със закона, подхваща ограничения за отчасти ограничение на достъпа.

Според известието, повода е цензуриране на съветски медии от обществената мрежа. " На 24 февруари обществената мрежа Фейсбук (Meta Platforms, Inc.) ограничи формалните сметки на четири съветски медии: телевизионния канал " Звезда ", осведомителната организация РИА Новости и интернет уеб страниците Lenta.ru и Gazeta.ru.
Подобни дейности във връзка с съветските интернет запаси и медиите са неразрешени от федералния закон за ограниченията за влияние върху лицата, забъркани в нарушавания на главните права и свободи на индивида, правата и свободите на жителите на Руската федерация “., се споделя в известието.

На 24 февруари Роскомнадзор изпрати поръчки до администрацията на Meta Platforms, Inc. за унищожаване на рестриктивните мерки, наложени от обществената мрежа Фейсбук на съветските медии и изиска пояснение на повода за тяхното въвеждане. Собствениците на обществената мрежа подцениха условията на Роскомнадзор, показват от регулатора и допълват, че от октомври 2020 година са регистрирани 23 случая на сходна цензура на съветски медии и интернет запаси от Фейсбук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР