Руските сили отново атакуваха обекти от критичната енергийна инфраструткура в

...
Руските сили отново атакуваха обекти от критичната енергийна инфраструткура в
Коментари Харесай

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

Руските сили още веднъж нападнаха обекти от сериозната енергийна инфраструткура в Камянски регион покрай град Днепър.

По време на офанзивите са потърпевши петима души, измежду които 5-годишно момиченце и две дами, на които е оказана здравна помоща. В болница са и двама мъже, единият от тях е в тежко положение.

" " Основната цел са нашият народ и жизненоважни за популацията обекти. Врагът атакува обекти от сериозната инфраструктура в региона ", написа регионалния шеф на Днепропетровск Сергий Лисак в " Телеграм " канала си.

Блогър, който живее в Камянске, пристанищен град с водноелектрическа централа и над 200 хилядно население, ситуиран покрай Днепър, оповестява за кратер в региона, бездънен 4 м и необятен 10 м.

Според други вести в някои региони е нарушено електро-и водоподаването, оповестява агенцуя „ Ройтерс “

В небето над Украйна тази нощ са били свалени 12 дрона и 12 ракети, излиза наяве от известията на Лисак в „ Телеграм. “

През последните седмици съветските сили нанасят масирани удари по обекти от енергийната инфраструктура. Сред тях беше огромната бомбардировка от 22 март, окачествена от Киев като най-мащабната офанзива от нахлуването на войските на Москва през февруари 2022 година

При една от най-мащабните в последните месеци, съветски удар порази най-големия украински язовир - " Днипро " при едноименната водноелектрическа централа в Запорожка област, а няколко в няколко региона беше нарушено електроснабдяването.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР