Делян Пеевски държи т.нар. инфраструктура - прокуратурата и службите, и

...
Делян Пеевски държи т.нар. инфраструктура - прокуратурата и службите, и
Коментари Харесай

Петков: Пеевски държи влиянието в прокуратурата и службите, а Борисов - гласовете, за да няма реформа


Делян Пеевски държи така наречен инфраструктура - прокуратурата и службите, и има огромно въздействие там. А Борисов държи гласовете, които подсигуряват там да няма промяна. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) Кирил Петков пред публицисти.

Той разяснява изявление от по-рано денем на водача на ГЕРБ, в което Борисов съобщи, че повече не би преговарял персонално с Петков или неговите сътрудници Асен Василев и Николай Денков. От своя страна съпредседателят на ПП-ДБ съобщи, че групировката му би взела участие в договаряния, само че единствено в случай че Борисов се " разкачи " от Пеевски.

" Въпросът е, че те би трябвало да се разкачат, в случай че желаят да вървим напред. Аз нямам доверие, че Пеевски ще даде непринудено тази си власт, а Борисов, до момента в който има тази взаимозависимост, не може да направи нещата, които всички българи желаеме - да има правдивост и да има почтени състезания и най-хубавите хора да влизат в регулаторите, в службите, във Висш съдебен съвет ", добави той.

Според Петков водачът на ГЕРБ би трябвало да ограничи въздействието на Пеевски не поради хората в неговата лична партия:

" Те чакат да нямат тази взаимозависимост, тъй като не е почтено за хора като Росен Желязков, като Мария Габриел, да бъдат карани да вършат неща срещу тяхната воля ".

Бившият министър председател от ПП-ДБ е на мнение, че Росен Желязков е вкарал гласуванането на оставката на шефа на НЗОК в Народното събрание под напън от Пеевски и в случай че е " имал свободата " е щял да го изслуша пред депутатите.

" Има доста естествени хора в ГЕРБ. Проблемът е тази дребна загадка на Борисов и Пеевски ", съобщи Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР