Двама журналисти бяха арестувани в Русия по обвинения в екстремизъм“

...
Двама журналисти бяха арестувани в Русия по обвинения в екстремизъм“
Коментари Харесай

Руски журналисти бяха вкарани в затвора по обвинения в „екстремизъм“ за предполагаема групова работа на Навални

Двама публицисти бяха задържани в Русия по обвинявания в „ екстремизъм “ на фона на изказвания от Кремъл, че са свързани с групи, учредени от починалия съветски политик и герой за независимост Алексей Навални.

Журналистите Константин Габов и Сергей Карелин отхвърлиха обвиняванията за хипотетично „ присъединяване в екстремистка организация “ с наказване от шест години затвор.

Те са единствено последните медиен личен състав, набелязан на фона на репресиите на държавното управление против несъгласието и самостоятелните медии, които се ускориха след нахлуването в Украйна преди повече от две години.

Руското държавно управление одобри закони, криминализиращи това, което смята за погрешна информация за военните, или изказвания, считани за дискредитиращи военните, дейно забраняващи всякаква рецензия на войната в Украйна или тирада, която се отклонява от формалния роман.

Руският публицист от списание Forbes Сергей Мингазов също беше задържан по обвинявания в разпространяване на погрешна информация за съветския военни, сподели н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР