Apple вече работи по това как да подобри следващия си

...
Apple вече работи по това как да подобри следващия си
Коментари Харесай

Apple обмисля важно решение за следващия си iPhone: как да вкара изкуствен интелект

Apple към този момент работи по това по какъв начин да усъвършенства идващия си смартгон iPhone 16, а една от опциите, която обмисля е въвеждането на изкуствен интелект.

Технологичният колос води договаряния с OpenAI и Гугъл за въвеждане на генеративен изкуствен интелект (ИИ) в идната си операционна система iOS 18, заяви изданието " Bloomberg " в петък. Компанията обаче към момента не е взела дефинитивно решение сред ChatGPT (инструментът на OpenAI) и Gemini (на Google). Не е изключено Apple да се обърне и към друг трети снабдител.

iPhone 16 се чака да бъде пуснат на пазара тази есен. Той ще бъде първият от смарт телефоните на Apple, който ще включва така наречен генеративен изкуствен интелект, което съгласно прогнозите на специалистите ще докара до внезапен растеж на акциите на сдружението.

Според информация на Bloomberg компанията желае да включи функционалности с ИИ - те могат да включват усъвършенствания в приложенията iMessage и Siri. Изданието оповестява, че Apple в началото е разискала сходна договорка с OpenAI по-рано тази година, само че от този момент съдействието сред двете компании се е забавило.

През последните месеци основният изпълнителен шеф Тим Кук все по-открито приказва за проектите да се вкара повече ИИ. През февруари той съобщи, че по-късно тази година ще бъдат направени огромни известия за включването на технологията в съществуващите продуктови линии на компанията.

" Гледайки напред, ние ще продължим да влагаме в тези и други технологии, които ще оформят бъдещето. Това включва изкуствен интелект, за който продължаваме да отделяме голямо количество време и старания ", е представен да споделя Кук.

По-рано Apple разгласи проектите си да пусне на пазара линия от компютри Mac с нови процесори M4, фокусирани върху изкуствения разсъдък. Това накара акциите на компанията да скочат с 4%.

Гигантът обаче към този момент има конкуренция на пазара по този въпрос. Три седмици откакто пусна на пазара iPhone 15 през 2023 година, Гугъл пусна на пазара Pixel 8 и Pixel 8 Pro - като го разгласи за първия смарт телефон с вграден изкуствен интелект. Няколко месеца по-късно и Samsung пусна своя линия телефони, която включва такива функционалности.

Към момента Apple изостава в това отношение. Очакванията обаче са софтуерната компания да изчака до септември, с цел да разкрие новите си усъвършенствания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР