Президентът Румен Радев няма да налага вето на промените в

...
Президентът Румен Радев няма да налага вето на промените в
Коментари Харесай

Забраната за реклама на хазарта влиза в сила. Радев реши да не налага вето на промените

Президентът Румен Радев няма да постанова несъгласие на измененията в Закона за хазарта, които бяха признати в последния работен ден на 49-ото Народно заседание. Законът ще бъде обнародван в утрешния брой на Държавен вестник.

Това значи, че възбраната за реклама на
хазарт и новите ограничавания за активността на хазартните оператори в онлайн уеб сайтове и игрални зали влиза в действие в края на седмицата.

Преди седмица и посочи, че " прибързаното законодателство не всеки път води до стремежи резултат ". Той чакаше отчет от своите специалисти, на база на който да вземе дефинитивно решение.

Забраната за реклама на
хазарт беше призната по съкратена процедура по предложение на ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че с цялостно надпартийно болшинство от 199 гласа в последния работен ден на 49 Народно заседание.

Единственото изключение за
хазартна реклама в медиите е за държавното дружество " Български състезателен тотализатор ". Освен прекъсването на всички реклами по малките екрани, радиостанции, вестници и онлайн медии бяха въведени и ограничавания за местата, в които може да се разкриват игрални зали и казина, или да се одобряват залози.

Бяха въведени и основни условия, които да сложат завършек на безконтролните
залагания в хазартните уеб сайтове. Най-голяма опозиция против предложенията пристигна от огромните национални малките екрани и частни уеб сайтове, чиито доходи са мощно обвързани с рекламодатели - хазартни оператори.

През последните промени в Закона за
хазарта беше призната и друга мярка -. От Сдружението за съвременна търговия, което сплотява по-голямата част от хипермаркетите за хранителни артикули в страната, желаеха от президента да наложи несъгласие на поправките.

Новата регулация планува да бъде продължен до края на 2024 година срокът за нулева Данък добавена стойност ставка за хляба и брашното, а по едно и също време с това да се вкара таван от 15% върху надценката на продажната цена на три типа самун - бял, стандартизиран и " Добруджа ". Според сдружението тази смяна ще " докара до деформиране на конкуренцията, от което ще пострада крайният консуматор ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР