В журналистическо разследване на сайта Бивол“ се твърди, че Лена

...
В журналистическо разследване на сайта Бивол“ се твърди, че Лена
Коментари Харесай

Атанас Русев: Не познавам Бориславова, а тя си е извадила пълномощно от мое име и е фалшифицирала данните на сдружението за Корал

В журналистическо следствие на уеб страницата „ Бивол “ се твърди, че Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “ е  фалшифицирала подписи и документи.

Според изнесените данни това се е случило през 2021 година, когато съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков би трябвало да стане министър на стопанската система в длъжностен кабинет, само че към момента е член на Управителния съвет на неправителствена организация.

В предаването „ Тази заран “ на bTV абсурда разясняват Асен Йорданов, публицист от уеб страницата „ Бивол “, и Атанас Русев от съдружие „ Да запазим Корал “.

„ Попаднахме на тези обстоятелства, които извадихме от Агенцията по вписванията – поредност от документи, които са несъмнено подправени. Вътре са с фалшифицирани подписи, с погрешно наличие. Всички те са подписани с електронния автограф на Лена Бориславова и са входирани в Агенцията по вписванията, с цел да се смени УС на сдружението „ Да запазим Корал “, на което аз съм ръководител “, разгласи Русев.

Сигнал е подал през юни 2023 година и по-късно от сдружението и уеб страницата „ Бивол “ са били извикани в ДАНС през юли да дадат показания.

Председателят на „ Да запазим Корал “ посочи, че не познава Бориславова и даже по телефон не е разговарял с нея. Именно по тази причина е бил учуден, когато е видял, че тя си е извадила пълномощие от негово име, с цел да се разпорежда със сдружението.

Той е безапелационен, че съвещание на УС на организацията, с цел да бъде изваден от нея Кирил Петков, не се е състояло.

 

 

„ Нейното присъединяване (на Лена Бориславова) се потвърждава по неопровергаем метод посредством метаданните на файловете, които публично са входирани в Агенцията по вписванията. Подписите са сканирани, има подписи, които са отрязани – квадратчето не е хванало целия автограф, а долната част е отрязана. По метаданните излизат съставители на файлове от тази поредност Лена бориславово и нейният сътрудник – това към този момент е оповестено в уеб страницата – Никола Минчев. По това време те са били сътрудници в една адвокатска фирма „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, разяснява журналистът Асен Йорданов.

Журналистът добави, че мета данните имат неповторим код и демонстрират точния час, минута и секунда даже, в която PDF файлът и бил култивиран. Излиза и цветният принтер, на които е сканиран документът – специфична машина, която е налична в упоменатата адвокатска фирма.

Фактът, че тъкмо в този момент – преди предварителните парламентарни избори, излизат тези данни, Атанас Русев изясни по този начин: „ Когато установихме това нещо единият човек беше министър председател (Кирил Петков), а другият беше началник на политическия му кабинет (Лена Бориславова). Знаете по какъв начин се работи в тази страна “.

bTV от през вчерашния ден насочва покана за изявление с Кирил Петков. Снощи той дефинира информацията като компромат на службите и част от предизборната акция. 
Лена Бориславова сподели през вчерашния ден за bTV, че не се тормози от инспекция и до момента не е била търсена от органите на реда.

 

Инфо: бТВ

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР