Ваня Григорова води протест срещу трансатлантическите търговски споразумения между ЕС

...
Ваня Григорова води протест срещу трансатлантическите търговски споразумения между ЕС
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Истанбулската конвенция е приоритет на европейското семейство на БСП, къде ще седнат евродепутатите ѝ?

Ваня Григорова води митинг против трансатлантическите търговски съглашения сред Европейски Съюз и Съединени американски щати (TTIP) и Европейски Съюз и Канада (CETA), проведен от съдружие „ Солидарна България “ през 2020 година

„ Имаме потребност от политици с гръбнак, които да пазят българския интерес в Европейския парламент “, съобщи ръководителят на „ Солидарна България “ и лидер на листата на обединението за Екологичен потенциал Ваня Григорова в избирателен спор по телевизия „ Евроком “. „ Сляпото послушание на българските политици води до големи загуби за жителите, какъвто е казусът с така наречен „ Зелена договорка “, която тласка енергетиката ни към затихващи функционалности “, продължи Григорова.

В отговор на въпрос, подложен към нея в студиото от представителя на „ Българска социалистическа партия за България “ Велизар Енчев – „ За или срещу Истанбулската спогодба? “, водачът на „ Солидарна България “ напомни, че тази тематика е затворена, защото с решение на Конституционния съд конвенцията е оповестена за противоконституционна у нас. „ Време е да спрем да обсъждаме затворени тематики, тъй като ще заприличаме на тези пещерни антикомунисти, които не престават да се борят с „ комунизъм “, какъвто у нас няма. Има надалеч по-важни въпроси “, съобщи Григорова.

Според нея наблягането върху тематиките за малцинствените права, вместо върху обществените и трудовите такива, отразява подмяната на идеологията на фамилията на европейските социалисти, част от които е и Българска социалистическа партия. Това е и една от аргументите за загубата на доверие към европейското ляво. Партията на европейските социалисти е присъединила отбраната на малцинствените права измежду целите си за актуалните евроизбори, напомни Григорова и на собствен ред попита Велизар Енчев ще седне ли в групата на ПЕС в Европейския парламент, в случай че бъде определен.

Ваня Григорова не получи отговор на този въпрос, както и на още един подложен от нея: Какви интернационалните позиции ще поддържат възможните представители на Българска социалистическа партия в Екологичен потенциал, като имаме поради, че лидер на листата им е Кристиан Вигенин, който при започване на цветната гражданска война в Киев отиде там, с цел да приветства Майдана? А това бе началото на края на модерна Украйна и начало на военния спор там, който стартира още през 2014 година, в това число с изгарянето на 50 души в Дома на профсъюзите в Одеса, за което към момента няма нито един наказан.

„ И поради това Украйна не е правова страна и до момента в който не стане такава, тя няма място в Европейския съюз “, заключи Григорова, която с изключение на евролистата на „ Солидарна България “, води и две листи за народен парламент. А в отговор на въпрос на водещата къде ще се усеща по-полезна, тя отговори недвусмислено, че избира да взема решение проблемите на хората през механизмите на националната политика.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР