Централната избирателна комисия и служебният премиер Димитър Главчев заедно ще

...
Централната избирателна комисия и служебният премиер Димитър Главчев заедно ще
Коментари Харесай

Започва подготовката за машинно гласуване на избори 2 в 1

Централната изборна комисия и служебният министър председател Димитър Главчев дружно ще участват на първата стъпка от подготовката за удостоверяването на машините за гласоподаване на изборите на 9 юни.

В 10 ч. в понеделник ще бъдат изтеглени удостоверявани за сходство номерата на машините за гласоподаване на европейските и национални избори за парламент.

За разлика от други случаи - този път и Главчев е поканен да участва на събитието в Министерството на електронното ръководство. Ще вземат участие и членовете на Обществения съвет, поканени са и представители на парламентарните сили.

Още преди няколко дни Росица Матева (ЦИК) загатна за допустимо закъснение на работата по подготовка на машинния избор, тъй като Изборният кодекс залагал периодите в работни дни, а в интервала до изборите влизат и Великденските празници.

Министерството на електронното ръководство, което през 2023 година не съумя да обезпечи вота с машини на първи тур на локалните избори, сега се ръководи от същото управление, само че с разменени позиции - Александър Йоловски е зам.-министър, а титуляр е неговият някогашен заместител Валентин Мундров.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР