Номинираната за евродепутат Елена Йончева може да се окаже бомба

...
Номинираната за евродепутат Елена Йончева може да се окаже бомба
Коментари Харесай

Илхан Андай: Елена Йончева е ефектен трансфер за ДПС, но тя е бомба със закъснител

Номинираната за евродепутат Елена Йончева може да се окаже бомба със закъснител за Движение за права и свободи, защото тя върви със свадите си през годините. Тя не е най-хубавото, само че е нужното на този стадий за Движение за права и свободи.

Това разяснява пред bTV журналистът Илхан Андай от кърджалийския уебсайт " Родопи 24 ", който следи събитията в Движение за права и свободи. По думите му " откритието " на Йончева като претендент на партията ще е огромна отговорност за съпредседателя на Движението Делян Пеевски.

" [Тя] евентуално по разбора на Пеевски ще бъде потребно лице в Европейския парламент. Несъмнено тя е остаряло куче в положителния смисъл и евентуално ще прави работа там, само че на терен в България надали. При нея се случва това, за което старите турци споделят: ползата клати феса. Тя е малко бомба със закъснител ", съобщи Андай.

Журналистът показва още, че Движение за права и свободи има " остра потребност " от хора от гражданския бранш като Йончева. Те обаче първо би трябвало да отговоратя на въпроса: " Вие с какво ще помогнете да спре това продължаващо демонизиране на Движение за права и свободи? "

" Елена Йончева подобен въпрос няма ", счита Андай.

Той признава, че " прехвърлянето " на Йончева в групата на Движение за права и свободи е гръмък и тя може би е най-хубавото, което Движението има като опция за привличане на обиграни политици. Журналистът чака актуалният евродепутат да бъде номинирана на избираемо място в листите на партията, само че не изключва опцията след това сред нея и Движение за права и свободи да възникне раздор.

Елена Йончева е сегашен евродепутат от групата на европейските социалисти и Българска социалистическа партия за България. По-рано през седмицата обаче стана ясно, че тя е била издигната за претендент за европейските избори от локалните структури на Движение за права и свободи в Благоевград, Кърджали и Хасково.

По мотив идните избори Илхан Андай показва, че главната цел на Движение за права и свободи ще бъде да преминат историческата граница от 100 хиляди гласа. По думите му тяхната машина към момента е мощна. През годините максимумът е бил 82 хиляди гласа, когато е била впрегната машината с помощ от президента Ердоган, само че " 30-годишната фантазия " на партията е да премине бариерата от 100 хиляди гласа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР