Децата, които хронично страдат от недостиг на сън като малки,

...
Децата, които хронично страдат от недостиг на сън като малки,
Коментари Харесай

Проблемите със съня при децата водят до психози след пубертета

Децата, които хронично страдат от дефицит на сън като дребни, са изложени на по-висок риск от развиване на психози в първите години след пубертета, откри проучване, представено от електронното издание " Медикъл Експрес ".

Изследователи от университета на Бирмингам са анализирали информация за продължителността на нощния сън измежду 12 394 деца на възраст от шест месеца до седем години и измежду 3889 души на 24-годишна възраст. Учените са открили, че децата, които постоянно спят по-малко нощем, са изложени на повече от два пъти по-висок риск да развият психотично разстройство след края на пубертета и близо четири пъти по-висок риск от психотичен епизод.

" Напълно обикновено е децата да страдат от проблеми със съня в разнообразни интервали от детството, само че е значимо да знаем по кое време би трябвало да се потърси помощ. Понякога сънят може да се трансформира в непрекъснат и продължителен проблем и тук виждаме връзката с психиатричните болести в млада възраст ", сподели ръководителката на проучването доктор Изабел Моралес-Муньос.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР