Руски полковник прави критично изказване за Кремъл и хода на

...
Руски полковник прави критично изказване за Кремъл и хода на
Коментари Харесай

Руски полковник критикува Кремъл. Но какво беше скритото послание?


Руски полковник прави сериозно изявление за Кремъл и хода на войната в Украйна. Международните медии го афишират за необичаен случай, в който държавната телевизия не крие истината. Дали обаче не се излъгаха?

Когато в токшоуто " 60 минути " по съветската държавна телевизия се стигне до конфликт на отзиви, водещият принцип е: колкото по-емоционално, толкоз по-добре. Рецептата на този тип излъчвания изисква събеседниците да се прекъсват взаимно посред думата, да покачват глас и да се надвикват. Затова там постоянно се кани и някой, който предизвика останалите със своите изявления.

Точно такава роля изигра пенсионираният при започване на седмицата. Той предизвести публиката да не се подлъгва по някои успокоителни вести за хода на така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна.

Според него би трябвало да се чака съпротивата на един милион мощно стимулирани украински бойци, които са и добре екипирани със западна помощ. " И това би трябвало да бъде взето поради в нашите оперативно-стратегически размисли. В този подтекст обстановката за нас напълно явно ще се утежни “, сподели Ходарьонок.

Медийно отразяване в целия свят

Думите на Ходарьонок за нула време обиколиха света благодарение на Туитър. Чужди медии говореха даже за необичаен миг на истина, излъчена по Руската държавна телевизия. За същинска сензация и за водеща, която била тотално объркана, въпреки че се слави като доста опитна.
Редакцията предлага
И в действителност, тя рядко прекъсваше Ходарьонок, а останалите посетители - за разлика от различен път – го слушаха безмълвно. Много е подозрително това да е било поради изненадата им. В последна сметка Ходарьонок е мечтан и почитан посетител в малкия екран и позицията му не е загадка. Той обществено предизвести още преди началото на нашествието, че сходна интервенция ще бъде дълга и кървава.

" Реални знания "

Компетентността на Ходарьонок е вън от подозрение, споделя военният специалист и публицист Валерий Шираев. " Сред многото псевдоексперти, които се появят по малкия екран, той е един от дребното, в случай че не и единственият, който има същински знания. "

Познанията, от които Ходарьонок извлича своите заключения, са изненадващо песимистични за Русия. Но те са дефинирани по подобен метод, че да не прозвучат като офанзива против въоръжените сили или към Кремъл, а по-скоро като мотив за размисъл и рекомендации.

Те се отличават прекомерно значително от изказванията, за които критиците на Кремъл са подвеждани под правосъдна отговорност по съветския закон за подправените вести. И се толерират, тъй като се вписват в поредицата изявления на водещи политически фигури, които в последно време признават неточности и компликации в Украйна, без обаче да слагат под под въпрос дълготрайния триумф на " специфичната интервенция ".

Подготовка за новата фаза?

Всичко това звучи по този начин, като че ли популацията би трябвало да бъде квалифицирано за нова фаза. За интервенция, която ще се проточи дълго, за идни нови жертви. А евентуално и за частична готовност.

Военният наблюдаващ Шираев счита, че това, което се излъчва по държавните малките екрани сега може да се пояснява като опит да се активизират „ по-големи оперативни запаси, с цел да се докара въпреки всичко до дъно тази интервенция ".

И с цел да няма никакво подозрение, че това ще стане тъкмо по този начин, още в идващото издание на предаването самият Ходарьонок сподели: „ Всичко, което се прави на равнище Върховно командване, демонстрира, че украинската страна скоро ще бъде доста неприятно сюрпризирана “.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР