Руската инвазия в Украйна е увеличила дезинформацията онлайн, сочи доклад

...
Руската инвазия в Украйна е увеличила дезинформацията онлайн, сочи доклад
Коментари Харесай

„Мета“: Руската инвазия в Украйна е увеличила дезинформацията онлайн


Руската инвазия в Украйна е нараснала дезинформацията онлайн, сочи отчет на американската компания „ Мета “ (преди – „ Facebook “, б.р.).

Според отчета хакери, свързани с Русия, са разрушили профилите в обществените мрежи на десетки украински офицери и се пробвали да качат видеоклипове с победени и предаващи се украински бойци. Планът им бил осуетен.

Докладът на компанията установи увеличение на наличието, обвързвано с съветската инвазия в Украйна, както и на вътрешната дезинформация и агитация в страните по света. Това приказва за почнало по-широко потребление на тактики, приложени първо от служби за външно разузнаване, означават организациите.

Според данните на „ Мета “ съществени играчи в дезинформационната война са Русия и нейните съдружници.

Атаката против украински военни евентуално идва от хакерската група известна с името „ Гоустрайтър “, които са свързани с Беларус. Те имат обичаи в разпространяването на сериозни към НАТО наличие и членовете ѝ са се опитвали да хакнат електронни пощи.

Друга мрежа подала хиляди погрешни недоволства против украински консуматори във „ Facebook “ за те да бъдат изтрити. Тази група прикривала активността си с друга, която сякаш била за готварство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР