Руската държавна компания за ядрена енергия Росатом заяви, че съди

...
Руската държавна компания за ядрена енергия Росатом заяви, че съди
Коментари Харесай

Росатом съди финландска фирма за прекратяване на договор за атомна електроцентрала


Руската държавна компания за нуклеарна сила " Росатом " съобщи, че съди финландската компания Fennovoima за към 3 милиарда $.
" До момента Росатом към този момент е подала шест желае на обща стойност 3 милиарда $. Подробностите по исковете са поверителни и не подлежат на обявяване ", се споделя в изказване на пресслужбата на Росатом.
По-рано Йоахим Шпехт, основен изпълнителен шеф на Fennovoima, съобщи в изявление за финландски вестник, че компанията му е подала иск за 2 милиарда евро (1,9 милиарда долара) против Росатом, заяви Анадолската организация.
През май Fennovoima разгласи прекратяването на контракта с финландския клон на Росатом, като се базира на закъснение на осъществяването на отговорностите от съветска страна.
Преди време съветската компания получи контракта за създаване на атомната електроцентрала Hanhikivi-1 във Финландия.
В отговор Росатом съобщи, че компанията извършва прецизно всички свои отговорности по интернационалните си планове.
Росатом твърди, че финландската страна е прекратила контракта без разискване с акционерите. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР