Хамад Меджедович затвърди страхотно представяне на сърбите от началото на

...
Хамад Меджедович затвърди страхотно представяне на сърбите от началото на
Коментари Харесай

По стъпките на Джокович: 20-годишният Меджедович повали Мастърс финалист и продължи приказката си

Хамад Меджедович затвърди ужасно показване на сърбите от началото на Мастърса в Рим и продължи към третия кръг, откакто през вчерашния ден Новак Джокович също се класира напред за тази фаза, а Миомир Кецманович записа зрелищен поврат над международния номер седем Каспър Рууд. 20-годишният Меджедович е огромното протеже на Джокович, като международният номер едно е поел всеки един разход на младока в неговата тенис кариера и изрично можем да определим това като страхотна инвестиция, тъй като Хамад в края на предишния сезон завоюва купата на Next Gen ATP Finals, а тази година възходът му продължава с цялостна мощ.

Световният номер 121 през предходната година записа дебютната си победа в главната скица на Мастърс, преодолявайки пресявките в Мадрид, а през днешния ден направи още една крачка по-напред в развиването си и се класира за третия кръг в Рим, откакто надви над Алехандро Давидович Фокина с 6:4 7:6(4) и по този начин си подсигурява среща в третия кръг с един всред Джак Дрейпър и защитаващия първенец Даниил Медведев.

Срещата въобще не предвещаваше сходно развиване, защото някогашният финалист в Мадрид проби още на старта и с лекост поддържаше преднината си до 4:2 гейма в своя изгода. Постепенно обаче балканецът привикна към честите смени на темпото от страна на своя противник и стартира да предугажда неговите опити за къси топки, които се обърнаха против самия Давидович Фокина и 20-гоишният тенисист справедливо изравни резултата, с цел да доближи до тайбрек. Там още веднъж опитният испанец пръв поведе, осигурявайки си мини пробив преимущество за 3:2, единствено че Меджедович отреагира, печелейки 5 от идващите 6 разигравания, с цел да си обезпечи триумфа в сета.

Втората част започва с замяна на бързи брейкове, след което сърбинът съществено увеличи качеството на началния с удар и асовете от неговата ракета се трансфораха в постоянно събитие. 30-ият подложен пък се движеше по ръба на бръснача и меките му втори сервиси бяха непрестанно наказвани от Меджедович, който осъществя съдбоносен пробив, с цел да поведе с 5:4 и доста скоро се поздрави с най-значимата си победа в кариерата!

Medjedovic moves on
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР