Руската армия е понесла тежък удар при опит за преминаване

...
Руската армия е понесла тежък удар при опит за преминаване
Коментари Харесай

Русия изгуби близо 40 танка и БТР-и при речна засада в Донбас

Руската войска е понесла тежък удар при опит за прекосяване през река Северски Донец в Източна Украйна. Украинските Въоръжени сили разгласиха фотоси от дрон, които демонстрират останките от танковете и бронетранспортьорите на Русия. 

Според Forbes - по-голямата част от съветския батальон е премахнат по време на интервенцията. В групата са се намирали към 1000 бойци, само че досега не е ясно какъв брой от тях са съумели да се спасят и какъв брой са изгубили живота си. 

Украинската артилерия ги е прихванала на брега на реката при опит да преминат на изток. Според Киев, задачата на батальона е бил удар по град Лиман, който се намира на към 25 км от мястото на " клопката " за съветските танкове. 

Батальонът е построил понтонен мост и част от бойната техника към този момент е пресичала реката, когато украинският обстрел стартира. Руската войска е пробвала да построи втори мост, само че и той е погубен от тежката артилерия на Украйна.

Според Forbes Украйна е употребила специфични гаубици с огромен диаметър, за които Киев настоятелно моли да получи от Германия и западните сътрудници през последните седмици. 

Artillerymen of the 17th tank brigade of the have opened the holiday season for ruscists. Some bathed in the Siverskyi Donets River, and some were burned by the May sun.
— Defence of Ukraine (@DefenceU)
Украинското Министерство на защитата разгласи, че бойците от 17-та танкова бригада на армията са взели участие в интервенцията по обезвреждането на бойната група.

В Twitter-акаунта на ведомството многозначително се отбелязва, че " някои от рашистите* се окъпаха в река Северски Донец, а други се пекоха на майското слънце " (* комбиниране сред " руснаци " и " фашисти ", с който украинците се обръщат към окупационните войски). 

Инцидентът е следващият сигнал за компликациите, с които съветските войски се сблъскват при настъплението си в Донбас.

Един от главните проблеми е обвързван с нуждата да се пресичат украинските реки, които пречат на съветската инвазия. 

Засадата при река Северски Донец се счита за най-тежкото проваляне при сходен вид маневри от началото на войната в Украйна. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР