Русия установява мирен живот в Херсонска и Запорожка области. По

...
Русия установява мирен живот в Херсонска и Запорожка области. По
Коментари Харесай

Херсон и Запорожението са вече руски. Кога пада Николаев?

Русия открива кротичък живот в Херсонска и Запорожка области. По пътя продължава настъплението в регионите на Николаев и Днепропетровск, което ще отбрани жителите от украински диверсии и в това време ще обърне хода на борбата за Донбас.

Дивизиони “Град” и С-400 ще пазят пристанището Мариупол от украински диверсии.

Руските войски не престават да усъвършенстват тактическите си позиции и да укрепват отбранителните линии в южното направление, където досега въоръжените сили на РФ са постигнали максимален триумф по време на специфичната интервенция.

Американският институт за проучване на войната постоянно следи развиването на военната и гражданската инфраструктура в Херсонска и Запорожка области.

И отбелязва, че Русия към този момент е съумяла да сътвори добре ешелонирана, дълбока защита в региона, която дейно ще се опълчи на вероятни опити за украински контраатаки. Вярно е, че Киев единствено загатва и заплашва с сходно нахлуване, само че просто няма мощ за някакъв забележителен удар.

Междувременно Русия всеобщо трансферира сухопътно, морско и военно съоръжение тук по сухопътния кулоар от Крим. Засилва се контролът върху стратегически обекти на транспортната инфраструктура - това са летища и железопътни линии и най-важното - пристанища. Сега Русия управлява четири огромни морски пристанища: Херсон, Мариупол, Бердянск и Скадовск.

Пристанищната инфраструктура е в положително положение, макар боевете. Акваторията на мариуполското пристанище към този момент е изцяло разчистена от мини и кораби, наводнени от украинци по време на отстъплението им. И към този момент на 28 май в пристанището влезе първият транспортен съд - товарен транспортьор клас “Славутич”, който е изпратен за товарене. Товарните кораби ще би трябвало да изнасят десетки тонове метал и железни структури, насъбрани в пристанището. Първата партида ще отиде в Ростов на Дон.

Такива сериозни инфраструктурни уреди в южните региони, взети под контрола на съветските войски, като пристанището Мариупол, ще бъдат охранявани апропо и от РСЗО " Град ", написа Институтът за проучване на войната. Освен това в северозападната част на Крим са ситуирани спомагателни дивизиони С-400. Ракетните системи разрешават изцяло да се затвори небето от вероятни офанзиви и саботажи.

Настъплението в Запорожка, Николаевска и Днепропетровска области ще наруши логистиката на ВСУ.

Продължават и настъпателните интервенции за разширение на южния плацдарм. Институтът за проучване на войната е записал маневри по административната граница на Николаевска и Херсонска области. По-специално, на 26 май бяха регистрирани щурмови интервенции в региона на Таврически и Николаевка - това са дребни селища, ситуирани на северния бряг на язовир Каховка. На южния бряг на резервоара в град Енергодар се намира Запорожската АЕЦ. Освен това резервоарът е извънредно значим за водоснабдяването на Крим, защото от него водата навлиза в Севернокримския канал, който беше освободен от съветските военни още в първите дни на февруари.

Институтът за проучване на войната отбелязва, че съветските войски доста са нараснали групировката си към Василиевка и Пологи, което в бъдеще ще даде опция за дейно нахлуване в посоките на Каменское, Орехово и Гуляйполе.

Това са обитаемоте места от Запорожка област, които към момента остават под контрола на ВСУ. Заемането им от въоръжените сили на РФ ще разреши да се блокира каналът за доставка на украинската формация в Донбас, считат американски специалисти.

Вероятно тъкмо към това е ориентирана ракетната офанзива против индустриалните цехове на завода " Мотор Сич " в Запорожие, който остава главен логистичен център за групировката на ВСУ в Донбас.

Атаките против военни обекти край Днепропетровск и Николаев (включително Кривой рог) също имат за цел изцяло да унищожат украинската логистика, настояват специалистите от Института за проучване на войната. В същото време те означават, че настъплението в региона на Запорожие не е приоритет за съветските войски, а това в Донбас.

Нов спокоен живот са съветски телефонни оператори, паспорти и пенсии

В същото време кротичък живот се открива и в териториите на Украйна, следени от Русия. Институтът за проучване на войната изброява голям брой позитивни стъпки, които Москва подхваща.

Започна прехвърлянето на Запорожска област в московската часова зона. В Запорожка и Херсонска област се вкарват съветски регистрационни номера за коли и съветски номера в мобилните телефони. Приемът на съветската телевизия и радио става все по-уверен: Министерството на изключителните обстановки на Руската федерация изпрати три ретранслатора в Мариупол.

Властите също дадоха обещание в близко бъдеще да основат нови системи за бюджетни дотации и данъчно облагане, фокусирани върху съветското законодателство. От юни пенсиите ще се изплащат в рубли.

На 25 май президентът Владимир Путин подписа декрет за опростяване на процеса на приемане на съветско поданство. За това още веднъж се основават бюра за паспортни услуги (по-специално в Мелитопол). Все още не е прочут точният брой на получилите съветски паспорти. Но може да се допусна, че скоро броят им ще доближи хиляди.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР