Русия силно ще намали военните си действия в Киев и

...
Русия силно ще намали военните си действия в Киев и
Коментари Харесай

Русия намалява военните действия, Украйна е готова за неутралитет


Русия мощно ще понижи военните си дейности в Киев и Чернигов, с цел да се основат условия за разговор. На днешните договаряния в Турция Украйна разгласи, че е подготвена на неутралитет, в случай че ѝ бъде обезпечена сигурността.

Екип на bTV в този миг е в Украйна с филантропична задача на Червения кръст.

Украйна е предложила нова система за гаранции за сигурността ѝ и в случай че тя проработи, Киев ще се съгласи на неутралитет. Това ще значи и на украинска територия да няма задгранични военни бази.

„ Първо, референдум за всички украински жители. След това ще има ратификация от парламентите на страните гаранти и украинския парламент. Това е от решаващо значение “, заяви Михайло Подоляк.

Въпросите са били сложени на съветската страна и се чакат формалните отговори. Москва дефинира диалозите като градивни.

" След днешния изчерпателен диалог съгласувахме и предлагаме решения, по които ръководителите двете страни ще могат по едно и също време с парафирането на контракта от външните министри да реализират единодушие по някои политически елементи и нюанси ", съобщи Владимир Медински.

Делегациите напущат Истанбул и на следващия ден няма да има втора среща.

Киев и Москва отхвърлиха информациите за опит за отравяне на съветския милиардер Роман Абрамович, както и на украински политици. Самият предприемач се появи на днешните договаряния в Истанбул. От Кремъл разясниха, че Абрамович не е част от формалната делегация, само че съставлява съветската страна.

„ Тези известия за отравяния са част от осведомителната война “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Министерството на защитата на Русия разгласи, че ще понижи фрапантно интензивността си към Киев и Чернигов, с цел да се ускори взаимното доверие с Украйна и да се даде подтик на договарянията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР