Лъжа е, че руският газ е евтин. България не е

...
Лъжа е, че руският газ е евтин. България не е
Коментари Харесай

Радан Кънев: Лъжа е, че руският газ е евтин


Лъжа е, че съветският газ е на ниска цена. България не е налагала ембарго на съветския газ, не е в несъблюдение и веселба. Това сподели евродепутатът Радан Кънев в предаването " Лице в лице ".

„ Служебното държавно управление споделя, че сме спрели да купуваме от „ Газпром “. Това го споделя господин Бойко Борисов и представителите на ГЕРБ. Това го споделя Движение за права и свободи повече или по- малко. Това споделя Българска социалистическа партия, аз съм шокиран. Аз съм шокиран, тъй като обстоятелствата са явни. Те са, че „ Газпром “ спря да доставя и в идващия миг ние споделяме, ние сме отговорни “, разяснява евродепутатът Радан Кънев.

Той разяснява и думите на енергийния министър Росен Христов, че е допустимо да загубим арбитража против „ Газпром “.

„ Нашите лични министри споделят, но ние ще загубим арбитража. Как ще загубим арбитража, кой арбитраж ще загубим на основа на какво “, сподели още Кънев.

Той съобщи и че е неистина, че България доста зависи от газовите доставки.

„ Ние не вършим електричество от газ. Индустрията ни употребява дребни количества газ. Да, бизнесът би трябвало да получи поддръжка. И тя би трябвало да е за понижаване на потреблението на газ, а не за компенсиране на цената “, изясни той.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР